12 / 05 / 2024

Anadolu yakasının yeni gözdesi Tuzla Aydınlı!

Anadolu yakasının yeni gözdesi Tuzla Aydınlı!

Dumankaya, projelerinde Ünlü marka ve isimlerle işbirliğini sürdürüyor



Bugüne kadar tedarikçilerden tasarımcılara tüm çözüm ortaklarının seçimine özel önem veren Dumankaya Türkiye'nin önde gelen firma ve isimleriyle çalışarak her projesine artı bir değer katmayı hedeflemiştir.

Son olarak Bahçeşehir Esenyurt'taki Dumankaya Modern'de Türkiye'nin seçkin mimar, iç mimar, aydınlatma tasarımcısı ve peyzaj mimarlarıyla sıkı bir işbirliği yapılmış, bunlara ek olarak ünlü heykeltraşlarımızdan Mehmet Aksoy'un projenin oluşumuna katkıda bulunması sağlanmıştır. Böylece Dumankaya Modern sanatın estetikle, ışığın peyzaj ile, mimarinin dekorasyonla örtüştüğü bir proje olarak ortaya çıkmıştır.

Dumankaya, Tuzla Aydınlfdaki son projesi Adres Lobi'de ise yine Türkiye'nin alanında önemli isimlerinden ünlü tasarımcı Derin Sarıyer'le çalışma kararı almıştır. Derin Sarıyer, Dumankaya için özel mobilya üniteleri tasarlamıştır. Bu özgün mobilyaların en önemli özelliği çok işlevsel ve optimum çözümler sunan bir tasarım bütünlüğüne sahip olmasıdır. Adres Lobi'den daire alanlar, dilerlerse  bu  dairelere  uygun  tasarlanmış mobilyalardan satın alabileceklerdir.

Adres Lobi'de Derin barıyer imzalı dekorasyon seçenekleri!..

Kentli, yalın, evrensel ve derin... Bu sıfat ünlü iç mimar ve tasarımcı Derin Sarıyer'in hem kişiliğini ve vizyonunu hem koleksiyonlarını tarif ediyor. Markasını uluslararası arenada söz sahibi markaların arasına yerleştiren Derin Sarıyer kendisini "tasarım direktörü" olarak tanımlıyor. 2002 yılında Paris Fuarı'nda kendi markasıyla katıldığı süreci bir kırılma noktası olarak gören Derin Sarıyer, koleksiyonlarının gereksiz dekoratif unsurlara yer vermeyen bir çizgisi olduğu görüşünde. Minimum öğeler ile sakinliğin içinde en iyiyi arayan ve bunu yaparken işlevselliği de göz önünde bulunduran Derin Sarıyer Dumankaya projeleri için özel mobilyalar tasarladı. Adres Lobi'deki stüdyo, 1+1, 2+1 ve 3+1 dairelerde optimum çözümler sunan, çok işievli mobilya elemanları tasarlandı. Koltuk, portmanto, dolap, yemek masası, tv sehpası, yatak vs. gibi üniteler özgün çizgileri ve pratik kullanım özellikleriyle dairelere yepyeni bir atmosfer kazandıracak. Derin Sarıyer imzalı bu ürünler, Adres Lobi'den daire alanlara farklı ve özgün alternatifler sunuyor.

Dumankaya Vestel Dexar işbirliği ile her daireye kapalı devre yayın ve iletişim platformu

Dumankaya'nın projeleri için ünlü marka ve firmalarla işbirliği içinde geliştirdiği hizmetlere bir yenisi daha ekleniyor.
Dumankaya ile Zorlu Holding Vestel Şirketler Grubu 'na bağlı Dexar şirketi ile yapılan antlaşma uyarınca Adres Lobi'den başlamak üzere yeni projelerde daire sahiplerine konutlarında kapalı devre yayın ve iletişim platformundan yararlanma ayrıcalığı sunulacak. Bu sistemle ilk olarak daire sahibi; hava durumu, yol durumu ve trafik, Dumankaya Pusula asistan hizmetlerinden yararlanma, site içi duyurular, aidatlar ve ödemeler, Dumankaya ile ilgili haberler vs. hakkında bilgi alma ve site içi güvenik kameralarını izleme gibi hizmetlerden yararlanabilecek. Sistem yakın gelecekte, Adres Lobi içindeki semt çarşısında bulunan mağazalardan doğrudan sipariş verme imkanı verecek. sürekli güncellenecek ve yenilenecek kapalı devre yayın ve iletişim platformu yeni intranet özellikleri ve özel kanallar ile daha da çeşitlenerek çok geniş bir alanda hizmet vermeye devam edecek.

Bilişim teknolojilerinde önemli bir isim: Dexar

Dexar, uydu iletişim servisleri sağlamak ve bu servisleri katma değerli hizmetlerle desteklemek amacıyla kurulmuş, hizmet yelpazesini Bilişim Teknolojileri hizmetleri ve entegrasyon uygulamaları konusunda genişleten bir kuruluştur. 2006 yılında, Türkiye'de uydu data uygulamaları yapan işletmeciler arasında en büyük uydu hizmet sağlayıcısı konumuna ulaşmıştır. Dexar'ın uydu tabanlı hizmetleri arasında; noktadan çok noktaya yüksek hızlı veri iletişim şebekeleri kurma, çift yönlü internet erişimi, İP multicasting, uzaktan eğitim, INTRANET ve BOD (bandvvith on demand) servisleri bulunmaktadır.

Anadolu yakasının yeni gözdesi Tuzla Aydınlı

İstanbul'da deprem tehlikesine karşı, özellikle zemini sağlam olmayan bölgelerdeki yerleşim başka bölgelere kaydırılacak. Konu hakkında açıklama yapan ilgililer 5 yılda yaklaşık 50.000 ailenin zemini daha sağlam semtlerde yapılacak konutlara nakledileceklerini belirttiler. Avrupa yakasında Esenler, Küçükçekmece, Fatih ve Zeytinburnu, Anadolu yakasında Ümraniye ve Üsküdar gibi ilçelerin deprem açısından sorunlu olduklarını belirten kent planlamacıları buralardaki yerleşimin zemini daha sağlam bölgelere kaydırılacağını söylediler. Avrupa yakasında Kayabaşı ve Halkalı, Anadolu yakasında ise Tuzla Aydınlı yeni yerleşim merkezleri olacak. 5 yıl içinde bu bölgelerde yaklaşık 50.000 yeni konut yapılacak.

Tuzla Aydınlı bölgesi, sağlam zemini yanında TEM ve E-5 otoyolları arasında oluşu, Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı ve Pendik feribot iskelesi ile Anadolu yakasının en büyük marinası MarinTürk'e yakınlığı ile dikkat çekiyor.  Marmaray  ve metro hatlarının da yakın gelecekte bölgeye ulaşacağı gözönüne alındığında Tuzla Aydınlı bölgesinin ulaşım açısından çok geniş seçenekler sunduğu görülüyor. Aydınlı çevresinde 5 adet alışveriş merkezi, 3 adet beş yıldızlı otel, 3 adet eğitim kampusu ve 2 adet tam teşekküllü hastane bulunuyor.
Bizden Size Dumankaya


Geri Dön