12 / 05 / 2024

Anadolu'nun en büyük 500 şirketi açıklandı! Zirve yine çok sağlam

Anadolu'nun en büyük 500 şirketi açıklandı! Zirve yine çok sağlam

Anadolu’nun En Büyük 500 Şirketi sıralamasında zirve bu yıl da aynı kaldı. Önceki altı yılın birincisi şirket, 2021 yılı araştırmasında da zirvedeki yerini korumuş oldu. İşte Ekonomist dergisinin hazırladığı o şirketler...



Beş yıl önce listenin 22’nci sırasında yer alan, 2020’de dokuzuncu sıraya çıkan Sasa Polyester, 2021 yılında ise yedi sıra birden yükselerek Tosçelik’in hemen ardından ikinci oldu. 

Listenin üçüncü sırasında ise geçen yıl dördüncü sırada bulunan Yıldız Entegre yer aldı. Türkiye ekonomisi 2021 yılında pandeminin yaralarını sarmaya girişirken, ihracat ve turizmde önemli başarılar elde edildi. 

Eylül ayında başlayan faiz indirimi trendi ile birlikte Türk Lirası’nda hızlı bir değer kaybı yaşanmaya başlandı. 

Gerek döviz kurlarındaki artış gerekse dış talepte yaşanan canlılık, Anadolu 500 şirketlerinin bir önceki yıla göre cirosal bazda yüzde 82,8 gibi rekor bir artış yaşamasına yol açtı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön