13 / 05 / 2024

Anadolu'nun en büyük 500 şirketi açıklandı! Zirve yine çok sağlam

Anadolu'nun en büyük 500 şirketi açıklandı! Zirve yine çok sağlam

Anadolu’nun En Büyük 500 Şirketi sıralamasında zirve bu yıl da aynı kaldı. Önceki altı yılın birincisi şirket, 2021 yılı araştırmasında da zirvedeki yerini korumuş oldu. İşte Ekonomist dergisinin hazırladığı o şirketler...



Şirketin son 10 yılda 10 kat büyüdüğünü söyleyen Yıldızlar Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fehmi Yıldız, “2022 yılını ise yüzde 55 büyüme ve 23 milyar TL ciroyla kapatmaya hazırlanıyoruz” diyor.

Yıldız Entegre, 1890 yılında Trabzon’da kereste ticareti ile başlayan iş hayatında kazandığı deneyimleri, 1982 yılında kurumsallaşma hamlesiyle ileriye taşıyarak orman ürünleri sektöründe global bir oyuncu haline geldi. 

Girişimci ve yenilikçi yaklaşımıyla farklılaşan Yıldız Entegre’nin son yıllarda yaptığı yatırımlar, şirketi ‘Anadolu’nun En Büyük 500 Şirketi’ araştırmasında üçüncü sıraya taşıdı. 

Dünyada orman ürünleri sektöründe ilk 10 şirket arasında yer alan Yıldız Entegre, toplamda dokuz üretim tesisi ile faaliyet gösteriyor. MDF, MDFlam, sunta, suntalam, laminat parke gibi ürünler üreten şirket, amiral gemisi Kartepe tesisi dışında Kocaeli’de Başiskele ve Uzunbey, Mersin, Akhisar ve Mudurnu’da da faaliyet gösteriyor. 

Yıldız Entegre’nin global bir oyuncu olarak dünyanın farklı yerlerinde de tesisleri var. ABD’de hammadde işleme tesisleri ve limanlarının yanı sıra Romanya ve Slovenya’da iki üretim tesisi olan şirket hem Avrupa’da hem de Türkiye’de ürettiği ürünleri 70 ülkeye ihraç ediyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön