06 / 05 / 2024

Anadolu'nun en önemli turizm merkezi Kapadokya!

Anadolu'nun en önemli turizm merkezi Kapadokya!

Anadolu'nun dikkat çeken en önemli turizm merkezlerinden Kapadokya, doğası ve tarihi zenginlikleri ile Türk turizmindeki önemini her sene arttırıyor. Kapadokya, 4 mevsim farklı güzelliğe bürünüyor.



Anadolu'nun dikkat çeken en önemli turizm merkezlerinden Kapadokya, doğası ve tarihi zenginlikleri ile Türk turizmindeki önemini her sene arttırıyor. Soluk kesen bir yapıya sahip olan turizm merkezi, misafirlerine eşsiz bir deneyim sunuyor Peri Bacaları, kayalara oyulmuş tarihi yaşam alanları ile dikkat çeken Kapadokya, 4 mevsim farklı güzelliğe bürünüyor. 


Film platosu gibi


Başta Nevşehir olmak üzer Kırşehir, Niğde, Aksaray ve Kayseri illerine yayılmış olan Kapadokya, türk turizminin Anadolu'daki en önemli duraklarından biri konumunda. Her sene binlerce turist ağırlayan Kapadokya, doğal oluşumları nedeniyle farklı bir gezegeni andırıyor. Peri Bacaları, kayalara oyulmuş tarihi yaşam alanları ile dikkat çeken turizm merkezi, bu Özellikleri nedeniyle birçok ülke televizyonuna da konu olmayı başarıyor. 


Butik otelleri dikkat çekiyor


Doğa ve tarihin bütünleştiği Kapadokya'da son yıllarda yaygınlaşan butik oteller, bölgeye has bir yapı haline geldi. Kayalara oyulan veya bölgeye has volkanik taşlar ile yapılan bu butik oteller yerli ve yabancı turistlere farklı bir konaklama deneyimi sunuyor. Butik oteller sadece fiziki yapısı ile değil hizmet kalitesi ile de dikkat çekmeyi başarıyor. Otellerin sunduğu yemek ve bölgeye has şaraplar da damak tadına düşkün misafirlerin beğenisini topluyor.

 

Balon turları 


Bölgenin en önemli aktivitelerinden biri de balon turları. Balon turları oldukça geniş bir bölgeye yayılmış olan Kapadokya'yı daha iyi tanımanızı sağlıyor. Muhteşem bir manzara sunan balon turları yine turistlerin en çok ilgi gösterdiği aktivitelerden biri durumunda.


Fotoğrafçıların gözdesi


Daha çok yaz aylarında turist ağırlayan turistik bölge, her mevsim farklı bir ambians yaratıyor. Fotoğraf tutkunlarının önemli duraklarından biri olan Kapadokya, özellikle karlı kış aylarında bembeyaz hali ile solukları kesiyor.


Milliyet  


Geri Dön