02 / 05 / 2024

Analistlerden kritik altın uyarısı! Bu hafta piyasaları neler bekliyor? Altın fiyatları artacak mı? İşte ayrıntılar...

Analistlerden kritik altın uyarısı! Bu hafta piyasaları neler bekliyor? Altın fiyatları artacak mı? İşte ayrıntılar...

Uzmanlardan altın fiyatları için kritik uyarılar geldi. Peki altın fiyatları artacak mı? Altın piyasasında son durum ne? İşte ayrıntılar...



Analistlerden kritik altın uyarısı! Bu hafta piyasaları neler bekliyor? Altın fiyatları artacak mı? İşte ayrıntılar...

Bu hafta piyasaları neler bekliyor?

CIBC Private Wealth ABD’nin baş yatırım yetkilisi David Donabedian’a göre bu hafta yayımlanacak TÜFE raporu haftanın ekonomik gündeminde yer alacak. Enflasyonun yüzde 8’in üzerine çıkmasını bekleyen analist, emtia bileşeninin artacağını ve özellikle hizmetler ve barınma olmak üzere çekirdek enflasyon oranına özellikle dikkat edileceğini belirtiyor.

Rusya-Ukrayna savaşı da, metalin bir sığınak olarak statüsü göz önüne alındığında, altın fiyatı için bir faktör olarak görülüyor. Kıdemli analist Jim Wyckoff Cuma günkü notunda, Rusya-Ukrayna savaşı, daha şahin bir ABD Federal Rezervi ve artan küresel enflasyon hakkında hala büyük endişelerin olduğunu belirtiyor. Fakat analist, piyasalar açısından bakıldığında, bu hafta sonlarında bu cephelerde önemli bir gelişme olmadığını, bunun da traderların ve yatırımcıların biraz daha fazla risk iştahı sergilemesine izin verdiğini kaydediyor.

“Enflasyondan korunma rolü sarı metali destekliyor”

Altı büyük rakibinden oluşan bir sepet karşısında para biriminin bir ölçüsü olan ICE ABD Dolar Endeksi DXY, hafta başında Mayıs 2020 tarihinden itibaren en yüksek seviyesinde işlem gördükten sonra haftalık yüzde 1,3’lük bir yükseliş yolunda ilerliyor. Daha güçlü bir dolar, birimde fiyatlanan emtialar için olumsuz olabilir ve bu da onları diğer para birimlerinin kullanıcıları için daha pahalı hale getirir.

Analistler, altının enflasyondan korunma rolünün değerli metali desteklediğini ve Salı günü Mart ayı tüketici fiyat endeksinin açıklanmasıyla birlikte önemli bir yaşam maliyetinin güncellendiğini söylüyor.

Altın fiyatları hafta sonu ne oldu? İşte 10 Nisan 2022 altın fiyatları! 

Altın fiyatlarında son bir hafta nasıl geçti? Bu hafta altın fiyatları ne olur?

Altın fiyatları atağa geçti! Altın ne zamana kadar yükselecek? Uzmanlardan altın değerinde açıklama geldi...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön