28 / 04 / 2024

Konut sektörünü bu yıl neler bekliyor? Satışlar artacak mı? 

Konut sektörünü bu yıl neler bekliyor? Satışlar artacak mı? 

Ekonomimcom köşe yazarı H. Bader Arslan, bugünkü köşesinde konut piyasasını kaleme aldı. Peki konut sektörünü bu yıl neler bekliyor? Satışlar artacak mı? İşte ayrıntılar...



2022 yılında 1 milyon 485 bin konutun el değiştirdiği açıklandı. Bu rakam 2021 ile neredeyse aynı bir satış düzeyi olarak dikkat çekiyor ve ana veriye bakınca pek değişiklik görülmüyor.  

Ekonomimcom köşe yazarı H. Bader Arslan, bugünkü köşesinde konut piyasasını kaleme aldı. 

Konut sektörünü bu yıl neler bekliyor? Satışlar artacak mı? 

H. Bader Arslan, 2022 yılının konut sektörü için ilginç bir yıl olduğunun altını çizerek, "Bunun nedenlerinden biri yılın ilk yarısı ve ikinci yarısının farklı bir resim çizmiş olması. Yılın ilk yarısında artan satışlar, ikinci yarısında tam tersi bir görünüm sergiledi" diye konuştu. 

Ocak ayında konut satışlarının yüzde 40’a yakın artış gösterdiğini aktaran Arslan, Temmuz-Aralık döneminde ise yüzde 24 civarında bir düşüş yaşandığını belirtti. 

Konu ile ilgili "Kedi kullanımının zorlaşması nedeniyle ipotekli satışlarda yıl genelinde gerileme yaşandı. Peşin ve vade kampanyalı satışlar ise binde 7 oranında arttı" açıklamasında bulunan Arslan, ilk el ve ikinci el satışların da binde 3 ve binde 5 oranında düştüğünü vurguladı. 

İşte ayrıntılar...


Geri Dön