27 / 04 / 2024

Anamur'da sağlıklı yaşam merkezi inşaatı tamamlandı!

Anamur'da sağlıklı yaşam merkezi inşaatı tamamlandı!

Mersin Anamur'da inşa edilen sağlıklı yaşam merkezinin inşaatı tamamlandı. Merkezin kısa süre içerisinde hizmete girmesi bekleniyor.



Mersin'in Anamur ilçesinde içerisinde İlçe sağlık müdürlüğü, sağlıklı yaşam merkezi ve 112 acil ünitesinin bulunacağı sağlıklı yaşam merkezi kısa zaman içerisinde hizmete girecek.

Sabah'tan Kamil Cömertler'in haberine göre; Anamur kent merkezi Saray mahallesinin kuzey yamacında Toros dağları eteğinde çam ormanlarının içine kurulan sağlıklı yaşam merkezi kısa süre içinde yolları tamamlandıktan sonrada hizmete açılacak. 

Anamur da sağlıklı yaşam merkezi inşaatı tamamlandı!

İnşaatı 10 ay içerisinde tamamlanan sağlık yaşam merkezi içinde Anamur İlçe Sağlık müdürlüğü de hizmet verecek. Buna paralel olarak Sağlık merkezi departmanları arasında sağlıklı yaşam merkezi ve 112 acil servisi de yer alacak. Anamur Sağlık Müdürü Dr. Cem Adil, Devlet Hastanesi baş hekimi Op. Dr. Serkan Boz ve AK Parti Anamur ilçe Başkanı M. Feyzullah Yılmaz'ın girişimleri ve Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın desteğiyle projelendirilen Sağlık Yaşam merkezi 8 dönüm arazi üzerine inşa edildi. 

Poliklinikler, ofis departmanları, laboratuvar ve röntgen birimleri, sosyal donatılar, eğitim alanları, orman yürüyüş yolları, dinlenme parkları, eğitim ve toplantı birimleri, engelli oto parklarının projelendirildiği, Anamur sağlık yaşam merkezi kentin önemli projeleri arasında bulunacak. 

Anamur Sağlık Müdürü Dr. Cem Adil konu ile ilgili açıklamasında; "İnşaat tamamlandı ve hizmete hazır yalnızca yolların yapılmasını bekliyoruz, sağlık yaşam merkezinin içinde ÇETEM (Kanser erken teşhis merkezi), Dijital momoğrafi, Diş bakım ve tedavi üniteleri, sigara bırakma departmanları hizmet verecek ve diyetisyenler de Anamur halkına hizmet sunacak." ifadelerini kullandı. 

Anamur Devlet Hastanesi Baş Hekimi Op. Dr. Serkan Boz ise, "Orman içinde Anamurluların hizmetine girecek olan sağlıklı yaşam merkezinin Anamur'un sağlık turizminin giderek gelişmesine de öncülük edecek." şeklinde konuştu.
 
Mersin Silifke'de tepki çeken inşaat! 


Geri Dön