02 / 05 / 2024

Ankapark'ın önüne köprü geliyor!

Ankapark'ın önüne köprü geliyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yapımına devam ettiği ve dünyanın en büyük tema parklarından biri olan Ankapark’ın, Anadolu Bulvarı kısmına üst geçit köprüsü yapıyor.




Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yapımına devam ettiği ve dünyanın en büyük tema parklarından biri olan Ankapark’ın, Anadolu Bulvarı kısmına üst geçit köprüsü yapıyor. Üst Geçit Köprüsü’nün yapım çalışmaları nedeniyle Anadolu Bulvarı trafiği, mevcut yolun yanında yapılan servis yolundan sağlanacak.


Büyükşehir Belediyesi,  Ankapark içerisinden Anadolu Bulvarı Eskişehir Yolu istikametine direkt olarak geçiş sağlanması amacıyla projelendirilen köprünün fore kazık imalatlarına başladı.


Yetkililer, Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapımına başlanan üst geçit köprüsüyle, Ankapark’ın yoğunluğunun Anadolu Bulvarı trafiğine ilave yoğunluk oluşturmamasının amaçlandığını bildirdiler. Fen İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri, yapımına başlanan üst geçit köprüsünün 243.5 metre uzunluğunda, 7 açıklıklı, 2 şeritli, betonarme artgerme köprü olarak projelendirildiğini bildirdiler.


Yetkililer, köprü yapımı sırasında, Anadolu Bulvarı trafiğinin, mevcut yolun yanında yapılan servis yolundan sağlanacağını belirterek, servis yolunun 3 gidiş 3 geliş toplam 6 şeritli olarak yapıldığını ve asfalt çalışmalarının tamamlandığını söylediler.


 


Ankara Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön