30 / 04 / 2024

Ankara 50. Yıl Parkı rağbet görüyor!

Ankara 50. Yıl Parkı rağbet görüyor!

Ankara 50. Yıl Parkı, Çamlıca'yı andıran manzarasıyla Başkent'in her noktasını görme imkanı sunuyor. Ankaralılar, burada spor yapıp dinlenebiliyor. Park, Ankara panoraması izlemek isteyenlere de güzel bir imkan sunuyor...



İç Anadolu'nun bozkırlarında yükselen Ankara'nın ne İstanbul gibi bir boğazı ne dağlarında yeşili ne de tarihi görüntüsü var. Fakat bütün bunlara rağmen Cebeci sırtlarında yükselen 50. Yıl Parkı,  Ankara  panoraması izlemek isteyenlere güzel bir imkan sunuyor. Her ne kadar adı, İstanbul'un "Çamlıca"sı gibi kulaklara hoş gelmese de 50. Yıl Parkı'ndan, Çankaya Köşkü, Atakule, Kocatepe, TBMM, Anıtkabir, Ankara Kalesi gibi Başkent'in simge yerleri seyredilebiliyor. 


Her zaman güzel

"Başkent'in Şehir Terası" özelliğindeki 50. Yıl Parkı, gece ayrı gündüz ayrı güzelliğiyle dikkat çekiyor. Yaklaşık 130 bin metrekarelik alanı kaplayan parkta, 3 bin 500 metrekarelik ve bin 300 metrekarelik iki ayrı gölette süs balıkları bulunuyor. Özellikle gelin ve damatlar fotoğraf çekimi için bu parkı tercih ediyor. 


Züleyha Koç/Sabah Gazetesi


Geri Dön