21 / 05 / 2024

Ankara Adliye binası TBMM'de konu oldu!

Ankara Adliye binası TBMM'de konu oldu!

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, Ankara Adliyesi'nin taşınacağı yönündeki iddialara ve halihazırda kullanılan binaları meclis gündemine taşıdı..



Ankara Adliye binası TBMM de konu oldu!

 

Ankara Adliyesi'nin taşınacağı yönündeki iddialara ve halihazırda kullanılan binalar TBMM'de konu oldu. CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu konuya ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanrıkulu sorularının Başbakan Yıldırım tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

 

Önergesine "Halen Ankara'da şehir içinde birçok binada hizmet veren  Ankara  Adliyesi'nin yeniden taşınması gündeme gelmiştir." diyerek giriş yapan Tanrıkulu, "Toptancı Hali'nin olduğu yerde birkaç yıl içinde yeni bir adliye binasının yapılacağı haberleri gündeme gelse de Ankara Adliyesi’nin birimlerinin şu anda kentin birbirine uzak noktalardaki binalara dağıtılması vatandaşlar açısından birçok zorluğa neden olmaktadır." dedi.

 

"Vatandaşların Ankara'da toplu taşımacılığın içinde bulunduğu durumda Adliyenin binaları arasında mekik dokuyarak adalet aramaktan çok, fiziksel ve ruhsal eziyet çekecekleri bir gerçektir." şeklinde açıklamalarda bulunan Tanrıkulu, şehir plancılarının da adliyenin merkezden uzak bir yerde konumlanmasının sakıncalarına dikkat çektiğini dikkate alarak 7 soru sordu.

 

Tanrıkulu'nun soruları

 

1. Yüksek maliyete neden olan taşınma işlemi tekrarlanacak mıdır?

 

2. Ankara Adliyesi'nin halen kullandığı binaların kaç tanesi özel kişilere ve tüzel kişiliklere aittir?

 

3. Bu binaların sahipleri kimlerdir? Ankara Adliyesi'nin kullandığı binalar şirketlere ait ise, ortakların isimleri nedir?

 

4. Söz konusu binalar için ayrı ayrı ne kadar kira bedeli ödenmektedir?

 

5. 2010 yılından günümüze kadar Ankara Adliyesi'nin kullanımındaki araçların yakıt masraflarının yıllar bazında dökümü nedir?

 

6. Ankara Adliyesi'nin kullandığı binaların 2010 yılından günümüze kadar ayrı ayrı bakım ve işletme masrafları ne kadar tutmuştur?

 

7. Yeni yapılacak Adliye Binasının Ankara'nın nüfus artışına göre kaç yıl yeterli biçimde hizmet vereceği, hangi birimleri barındıracağı, maliyetinin ne olacağı gibi proje ayrıntıları nelerdir?

 


Geri Dön