29 / 04 / 2024

Ankara Altındağ'daki 112 yatırım açıldı!

Ankara Altındağ'daki 112 yatırım açıldı!

Ankara Altındağ'da hayata geçirilen 112 yatırım Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle hizmete açıldı.



Altındağ Belediyesi, 1 milyon metrekare alanda hayata geçirilen Türkiye'nin ilk ve tek açık hava köy müzesi Altınköy'ü ve 112 yatırımı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımlarıyla açıldı. Altındağ Belediyesi'nde yer alan habere göre, Karapürçek Köroğlu Parkı'nda gerçekleşen açılış töreninde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Üç dönemdir Altındağ'a hizmet eden bu dönemde ise Yenimahalle Belediye Başkan Adayı olarak gösterdiğimiz Veysel Tiryaki kardeşime emekleri ve gayretleri için şahsım, tüm Altındağlılar ve partim adına özellikle teşekkür ediyorum" sözleri ile Altındağ Belediye Başkanı ve AK Parti Yenimahalle Belediye Başkan Adayı Veysel Tiryaki'yi kutladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında "Altındağ, sadece tarih ve kültürün değil TBMM'ye ev sahipliği yapmasıyla da aynı zamanda milli iradenin de merkezidir. Altındağ, Ankara'nın bağrındaki Anadolu'dur" dedi.

Altındağ Belediye Başkanı ve Cumhur ittifakı AK Parti Yenimahalle Belediye Başkan Adayı Veysel Tiryaki ise, "Bir şehre gönül gözüyle bakanlar, şehrin ruhunu, tarihini, medeniyetini, kültürünü görürler. Biz de 15 yıl boyunca Altındağ'a gönül gözümüzle baktık. Bir zamanlar çarpık kentleşme ve büyük sorunlarla boğuşan Altındağ, bugün Türkiye'de kültürel varlıklarına sahip çıkan, turizm zenginlikleri ile dikkat çeken, yerli ve yabancı turistlerin ziyaret ettiği bir Altındağ'a dönüştü. Gerçekleştirdiğimiz projeler ile sadece Ankara'da değil, tüm Türkiye'de Altındağ'ın adını duyurduk. Altındağlıların duaları sayesinde çok güzel işler başardık. Artık yeni hayaller ile Yenimahalle'de çok daha büyük projelere imza atacağız" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanımız'dan övgü dolu sözler

Altındağ Belediyesi, açılış rekoru kırarak Altınköy Açık Hava Müzesi ve 112 tesisin açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhur İttifakı AK Parti  Ankara  Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, pek çok bakan ve milletvekili ile çok sayıda Altındağlı vatandaşın katılımıyla yapıldı.

Başkan Tirkayi, 112 tesisin içinde Altınköy Acık Hava Müzesi dışında, Hamamarkası'na hayata geçirilen 60 konağın bulunduğu Konut Projesi, 29 park, 5 Acil Sağlık Hizmet binası, 2 Aile Sağlığı Merkezi, 2 mahalle camisi, 3 kapalı semt pazarı, Siteler çok katlı otopark, Zübeyde Hanım Polis Merkezi, Başkent Doğalgaz Hizmet Binası, Tapu Kadastro Müdürlüğü, 2 mahalle kütüphanesi, Karapürçek Spor Merkezi, Battalgazi Kültür Merkezi, Hamamönü Millet Kırathanesi ve Hayvan Barınağı da bulunuyor. 15 yıl içinde, Altındağ'ı tüm donatıları ve yapıları ile örnek bir ilçe haline getirdiklerini söyledi.

Açılışta konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Veysel Tiryaki hakkında da övgüyle bahsetti. "Üç dönemdir Altındağ'a hizmet eden bu dönemde ise Yenimahalle Belediye Başkan Adayı olarak gösterdiğimiz Veysel Tiryaki kardeşime emekleri ve gayretleri için şahsım, tüm Altındağlılar ve partim adına özellikle teşekkür ediyorum" diye konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Veysel Tiryaki'yi tebrik etti.

 


Geri Dön