27 / 04 / 2024

Ankara Atatürk Kültür Merkezi alanı masaya yatırıldı!

Ankara Atatürk Kültür Merkezi alanı masaya yatırıldı!

Atatürk Kültür Merkezi alanına ilişkin sorun ve çözüm önerilerinin ele alındığı “ Akademik Toplantı ” Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin de katılımıyla gerçekleşti.



Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Atatürk Kültür Merkezi alanının, Türkiye'de yaşayan herkesin olduğunu belirterek, tüm bilim adamlarının fikirleriyle buraya katkı vermesini beklediklerini söyledi. Bakan Güllüce, Mekansal Planlama Genel Müdürlüğünce düzenlenen Atatürk Kültür Merkezi alanıyla ilgili akademik toplantıda, alana milletin kültürünün yansıması gerektiğini dile getirdi.


Fonksiyonlarının üniversitelerdeki akademisyenler tarafından belirleneceğini kaydeden Bakan Güllüce, ne olursa olsun alanın Anadolu'nun mayasını yansıtacağını ifade etti. Bakan Güllüce, geçmişte alanla ilgili kültür, değer ve kutsallarından kaçış projelerinin yapıldığını ve bunun da kısmen tuttuğunu vurguladı.


“İstanbul'un içme suyuna kadar Fransızlar yapmışlar”

Alana gelenlerin, Sultan Alparslan'ın da Gazi Mustafa Kemal'in de yansımalarını görebilmesi gerektiğini aktaran Bakan Güllüce, şöyle devam etti: "Ankaramızın planını kendimiz yapamamışız. Ne kadar zor durumdaymışız, ne kadar gelişememişiz, üniversite hocalarımız ne kadar azmış veya yokmuş. İstanbul'un bildiğiniz gibi içme suyuna kadar Fransızlar yapmışlar. Üniversite 3. sınıftaki bir öğrencinin bile yapacağı kalibredeki işleri bile o zaman Fransızlara yaptırmışız. O günlerin niye öyle olduğunu da iyi tahlil etmek lazım. Bin yıl bu topraklarda garnizon insani olarak yaşadık. Bu toprakları korumak için milyonlarca insanımız, gencimiz şehit oldu ve ne üretmeye ne bilime zaman ayırabildik. Bunun tahlilini de iyi yapmak lazım. Niye öyle oldu diye de kınamamak lazım."



"Ankara'nın göbeğinde nefes alacak bir alan"

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise, AKM alanının 19 Mayıs Stadyumu benzeri bir spor alanına dönüştürülmesi gerektiğini belirtti. Başkan Gökçek, “Büyükşehir de Belediye Başkanlığında 21. senem. 21 seneden beri Atatürk Kültür Merkezi ile ilgili sayısız projeler geldi geçti. Ve hiçbirinde muvaffak olmak bugüne kadar söz konusu olmadı" dedi.


AKM alanını ilk başından beri spor alanı yapmak istediklerini kaydeden Başkan Gökçek, bölgenin ruhuna uygun olarak alanın düzenlenmesi gerektiğini vurgulayarak görüşlerini şöyle aktardı: “Bu bölge spor alanı olarak ilan edildikten sonra bizim çok güzel bir proje gerçekleştirmemiz mümkün. Bu konuda Bakanlık ta uygun görürse Bakanlık ve Belediye ortak bütçe ortaya koyar. O bütçeyle de böyle bir alanı en güzel şekliyle de değerlendirmiş oluruz diye düşünüyorum”


TOKİ Haber



Geri Dön