03 / 05 / 2024

Ankara Bilkent Hastanesi 2018'de, Etlik Hastanesi 2019'da açılacak!

Ankara Bilkent Hastanesi 2018'de, Etlik Hastanesi 2019'da açılacak!

“Sağlık sektörünün başkenti” Ankara’da, Bilkent’te yapılan hastanenin 2018 yılında Etlik’teki hastanenin ise 2019 yılında hizmete geçmesi planlanıyor.



Hükümetin 3 yıl önce gündeme getirdiği 20 milyar liralık 15 dev şehir hastanesinin ikisi “sağlık sektörünün başkenti” Ankara’da yapılıyor. Bilkent’te yapılan hastanenin 2018 yılında Etlik’teki hastanenin ise 2019 yılında hizmete geçmesi planlanıyor.

 

Ekonomist Dergisi'nin ekinde yer alan habere göre; Başkent Ankara, "sağlık üssü" oluyor. Şehrin iki ayrı ucundaki 3 bin 660 yataklı olarak Bilkent'te ve 3 bin 566 yataklı olarak Etlik'te hayata geçirilecek projelerle birlikte Ankara, 7 bin 266 yataklı yeni hastanelere kavuşacak. Her iki dev hastane şantiyesinde işçiler 7 gün 24 saat çalışıyor. Çalışmaların üç vardiya halinde sürdüğü hastanelerin tamamlanmasıyla Ankara'nın sağlık şehri olma misyonunu sürdürmesi bekleniyor.

 

Bilkent Entegre Sağlık Kampüsü Projesi 1 milyon 200 bin metrekare arsa üzerinde yapılıyor. Proje içinde Bölge Hastanesi, Kalp Damar Hastalıkları Hastanesi, Ortopedi ve Nörolojik Bilimler Hastanesi, Onkoloji Hastanesi, Kadın Doğum Hastanesi, Çocuk Hastanesi, Rehabilitasyon Hastanesi, Psikiyatri Hastanesi ve Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesi olmak üzere dokuz dal hastanesini içeren, toplam 3 bin 660 yatak kapasitesine sahip bir entegre sağlık kampüsü çehresine bürünüyor.

 

ANKARA 7 BİN YATAĞA KAVUŞUYOR

 

Kampüs içinde ayrıca Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Kongre Merkezleri ve Ticari Alanlar, Yüksek Teknoloji Merkezi ve Ar-Ge merkezleri yer alacak. Proje, dünya üzerinde hazırlanan en büyük hastane projesi olarak öne çıkıyor. Etlik Entegre Sağlık Kampüsü Projesi ise 1 milyon 400 bin metrekare arsa üzerinde yapılıyor.

 

Kampüs içinde Bölge Hastanesi, Kalp Damar Hastalıkları Hastanesi, Ortopedi ve Nörolojik Bilimler Hastanesi, Onkoloji Hastanesi, Kadın Doğum Hastanesi, Çocuk Hastanesi, Rehabilitasyon Hastanesi, Psikiyatri Hastanesi ve Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesi olmak üzere dokuz dal hastanesini içeren, toplam 3 bin 660 yatak kapasitesine sahip bir entegre sağlık kampüsü oluşuyor. Bilkent'in 2018 yılında, Etlik'in ise 2019 yılında açılması için çalışmalar süratle sürdürüyor.

 

İKİSİ DE AVRUPA STANDARTLARINDA

 

Ankara Etlik Entegre Sağlık Kampüsü Projesi ise 1 milyon 400 bin metrekare arsa üzerinde Bölge Hastanesi, Kalp Damar Hastalıkları Hastanesi, Ortopedi ve Nörolojik Bilimler Hastanesi, Onkoloji Hastanesi, Kadın Doğum Hastanesi, Çocuk Hastanesi, Rehabilitasyon Hastanesi, Psikiyatri Hastanesi ve Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesi olmak üzere dokuz ayrı daldaki hastaneden oluşuyor. Kampüs içinde; Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Kongre Merkezleri ve Ticari Alanlar, Yüksek Teknoloji Merkezi ve Ar-Ge Merkezi de yer alıyor. Etlik ve Bilkent projeleri Avrupa ve dünyada hazırlanmış en büyük hastane projeleri olarak biliniyor.


Geri Dön