29 / 04 / 2024

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Togo Kuleleri krizi!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Togo Kuleleri krizi!

TOGO Kuleleri'nin yıkımı konusunda mahkemenin aldığı karara uyan ABB Meclisi'nin kararı, Genel Merkez tarafından değiştirildi. Konuya tepki gösteren AKP Başkanvekili Mümin Altunışık, istifa etti... 



Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi'nde AK Parti grubunun “Evet” dediği kararlar, AKP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki'nin isteğiyle “Hayır”a çeviriliyor. 

Sözcü'den Saygı Öztürk'ün haberine göre, bu durum, AKP içinde sorunlara sebep oldu. Grup Başkanvekili Mümin Altunışık, kendilerine Genel Merkez'den sürekli müdahale edilmesine tepki göstererek görevinden istifa etti.

GENEL MERKEZ ETKİSİ

31 Mart 2019'daki seçime ABB Başkan adayı olarak katılan Özhaseki'nin, kararları Genel Merkez'in talimatıyla bozdurması, “Meclis üzerinde ipotek” olarak belirtildi. Parti içinde hedef olmamak için isminin açıklanmasını istemeyen bir üye, AKP'de yaşananlarla ilgili şunları söyledi:

“88 kişilik bir grup olarak aldığımız kararlar, Özhaseki'nin müdahalesiyle bozuluyor. Genel Merkez'in kararları da içimize sinmiyor. Her karar adeta belediyeyi çalıştırmamak üzerine yürütülüyor. Bu durumdan rahatsızız. Grup başkanvekilinin istifası da üzerindeki baskılar nedeniyle gerçekleşti.”

O KARARLARA 3 ÖRNEK

AKP'li üye, “Evet” dedikleri, ancak Genel Merkez tarafından “Hayır” olarak değiştirilen kararlara örnek olarak şunları belirtti: 

“İş insanı Sinan Aygün tarafından yaptırılan TOGO Kuleleri konusunda mahkemenin aldığı kararı uyma yönünde oy kullandık. Ancak, kulelerin mahkeme kararına göre yıkımı gündeme geldiğinde, Özhaseki'nin direktifiyle bu kez aynı konuda şerh koyduk. Polatlı'da su şebekesi son derece eski ve asbesli boru. Kredi kullanılıp bu sorunun çözülmesine ‘Evet' oyu verdik. Sonra, Genel Merkez'in isteğiyle kredi kullanılmasına izin vermedik. Gölbaşı'nda su sorunu var. Bunun çözümüne de önce ‘Evet' oyu verdik. Ama yine değiştirildi.”

TOGO Kuleleri mühürlü kalacak!

Sinan Aygün'den Mansur Yavaş'a sert cevap! 


Geri Dön