30 / 04 / 2024

Ankara Büyükşehir Belediyesi kiracılarından 2 ay kira almayacak!

Ankara Büyükşehir Belediyesi kiracılarından 2 ay kira almayacak!

Başkent’te koronavirüse yönelik önlemler çalışmaları devam ederken dün Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde gerçekleştirilen ‘İlçe Belediye Başkanları Koordinasyon Toplantısı’nda, belediye kiracısı olan iş yerlerinden 2 ay kira alınmaması kararı verildi…



AK Parti grubunun koronavirüs tedbirlerine yönelik  Ankara  Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi’ne olağanüstü toplanma çağrısından sonra dün Ankara Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu’nda dar kapsamlı ‘İlçe Belediye Başkanları Koordinasyon Toplantısı’ gerçekleştirildi.

Hürriyet’ten Murat Yılmaz’ın haberine göre; toplantıda Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, koronavirüsün yayılmasını engellemek için Büyükşehir olarak aldıkları tedbirleri ve yaptıkları çalışmaları aktardı. İlçe belediye başkanları da kendi ilçelerinde yaptıkları çalışmaları paylaşarak Büyükşehir Belediyesi’nden beklentilerini gündeme getirdi.

Grup başkanvekillerinin de görüşlerini konuşulduğu toplantıda AK Parti ve MHP grubu önerilerinin yer aldığı “Kovid-19 öneri taslağı” sundu. Taslakta belediyeye bağlı kapanan iş yerlerinden kira alınmaması önerisi yer aldı.

Toplantının ardından kira ertelemeleri hakkında şu değerlendirme yapıldı:

Belediyemizin kiracısı olan ve bu süreçte kapatılan iş yerlerine 2 ay kira ödememe ve 2 ay yarım kira ödeme kolaylığı sağlanması. Belediye kiracılarının yanında çalışan ve işe gidemeyen vatandaşlarımıza hem gıda hem de hijyen seti desteği verilmesi.

Çankaya Belediyesi, iş yerlerini kapatan esnaftan kira almayacak!


Geri Dön