16 / 05 / 2024

Ankara belediyesi kiracıları

Ankara belediyesi kiracıları

Başkent’te koronavirüse yönelik önlemler çalışmaları devam ederken dün Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde gerçekleştirilen ‘İlçe Belediye Başkanları Koordinasyon Toplantısı’nda, belediye kiracısı olan iş yerlerinden 2 ay kira alınmaması kararı verildi…

Emsali 30 bin TL olan evlerde 3-5 bin TL'ye oturuyorlar: Kimse kötü niyetli kiracıları finanse etmeye mecbur değil!

Yüzde 25 zam sınırı uygulaması sebebiyle binlerce ev sahibi mağdur oldu. Kiracılar, emsali 30 bin TL olan evlerde 3-5 bin TL'ye oturuyor. Akşam Gazetesi Ankara Temsilcisi Emin Pazarcı da X sosyal medya hesabından bu duruma değindi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Mağdur kiracılar Ankara'ya yürüyor: Meclis'e 36 maddelik öneri sunulacak!

Fahiş oranlarda yükselen kira bedelleri sebebiyle  mağdur olanlarca kurulan Kiracılar Dayanışması Platformu, sorunlarını Meclise iletmek için Antalya'dan Ankara'ya gidiyor. Kiracılar, 36 maddelik önerilerini Meclis'e sunacak. İşte o öneriler...

Tepe Prime AVM'deki fahiş kira artışları kiracıları isyan ettirdi!

Ankara'nın Mustafa Kemal Mahallesi'nde yer alan Tepe Prime Alışveriş Merkezi'nde kiracılar, fahiş kira artışları nedeniyle karşı eylem yaptı.

Kiracılar fahiş zamlara karşı çözüm için Ankara’ya yürüyüş başlattı! 

Antalya Kiracılar Platformu’nun toplam 14 üyesinin, Antalya başta olacak şekilde birçok kentte gerçekleşen fahiş kira artışları, tahliye taahhütnameleri ile asgari ücret seviyesindeki kira fiyatlarına çözüm bulunması için Ankara’ya yürüyüş başlattığı bildirildi.

Konut kira fiyatlarındaki artıştan mağdur olan kiracılar rotayı Ankara'ya çevirdi! Antalya'dan Meclis'e yürüyorlar...

Antalya'da artan konut kira fiyatları nedeniyle mağdur olan yüzlerce kişi tarafından kurulan 'Kiracılar Dayanışması Platformu'nun 16 üyesi, hazırladıkları 36 maddelik dosyayı Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki (TBMM) siyasi partilere sunmak için yola çıktı.

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! İstanbul ve Ankara’da çok konuşulacak düşüş!

Konut sahibi ve kiracılar arasında yaşanan zam anlaşmazlığı artık arabulucularla anlaşmayla sonuçlanıyor. Peki, adliyelerdeki dava dosyaları ne durumda? Arabuluculuk sistemi nasıl işliyor? İşte detaylar...

Sivas Belediyesi kiracılarından kira almayacak!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsle mücadele çalışmaları kapsamında desteklerine devam eden Sivas Belediyesi, 17 Mayıs tarihine kadar uygulanacak olan "tam kapanma" sebebiyle kiracılarından mayıs ayı kiralarını almayacak.

Safranbolu Belediyesi'nden kiracılarına müjde! 

Safranbolu Belediyesi, Olağanüstü Meclis Toplantısı'nda belediyeye ait kiracıları sevindirecek kararlar aldı. 

Yozgat Belediyesi'nden kiracılarına müjde!

Yozgat Belediyesi, Şubat ayı Olağan meclis toplantısında kiracılarını rahatlatacak kararlar aldı. 

Marmaris Belediyesi'nden kiracılarına müjde!

Marmaris Belediyesi, kiracısı olan esnafa koronavirüs salgını süresi boyunca kira ödemelerinde indirim yapacak. 

Talas Belediyesi kiracıların 10 aylık kira borcunu sildi!

Kayseri Talas Belediyesi, pandemi döneminde faaliyetleri duran ve işleri durma noktasına gelen belediye kiracılarının 10 aylık borcunu sildi. 

Aydın Büyükşehir kepenk indiren kiracılarından kira almayacak!

Aydın Büyükşehir Belediyesi Kovid-19 salgını sürecinde kepenk indiren kiracılarından kira almayacağını açıkladı. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Yalnız olmadıklarını hissettirmek istiyoruz” dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi pandemi boyunca esnaftan kira almayacak!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, pandemi süreci boyunca  Büyükşehir Belediyesi kiracılarından kira alınmayacağını açıkladı.

Ankara belediyesi kiracıları Haberi

Ankara belediyesi kiracıları

AK Parti grubunun koronavirüs tedbirlerine yönelik Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi’ne olağanüstü toplanma çağrısından sonra dün Ankara Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu’nda dar kapsamlı ‘İlçe Belediye Başkanları Koordinasyon Toplantısı’ gerçekleştirildi.

Hürriyet’ten Murat Yılmaz’ın haberine göre; toplantıda Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, koronavirüsün yayılmasını engellemek için Büyükşehir olarak aldıkları tedbirleri ve yaptıkları çalışmaları aktardı. İlçe belediye başkanları da kendi ilçelerinde yaptıkları çalışmaları paylaşarak Büyükşehir Belediyesi’nden beklentilerini gündeme getirdi.

Grup başkanvekillerinin de görüşlerini konuşulduğu toplantıda AK Parti ve MHP grubu önerilerinin yer aldığı “Kovid-19 öneri taslağı” sundu. Taslakta belediyeye bağlı kapanan iş yerlerinden kira alınmaması önerisi yer aldı.

Toplantının ardından kira ertelemeleri hakkında şu değerlendirme yapıldı:

Belediyemizin kiracısı olan ve bu süreçte kapatılan iş yerlerine 2 ay kira ödememe ve 2 ay yarım kira ödeme...