27 / 04 / 2024

Tepe Prime AVM'deki fahiş kira artışları kiracıları isyan ettirdi!

Tepe Prime AVM'deki fahiş kira artışları kiracıları isyan ettirdi!

Ankara'nın Mustafa Kemal Mahallesi'nde yer alan Tepe Prime Alışveriş Merkezi'nde kiracılar, fahiş kira artışları nedeniyle karşı eylem yaptı.



Ülke genelindeki enflasyon ve hayat pahalılığındaki artışlar kira fiyatlarını da olumsuz şekilde etkilemeye devam ediyor. Özellikle büyük kentlerde karşılaşılan yüksek kira rakamları, vatandaşları da isyan ettiriyor.

ALIŞVERİŞ MERKEZİNDE KİRA EYLEMİ

Başkent Ankara'nın Mustafa Kemal Mahallesi'nde bulunan Tepe Prime Alışveriş Merkezi'ndeki kiracılar, fahiş kira artışlarına karşı tepki gösterdi.

Medyaradar'ın aktardığı habere göre daha önce pek çok kez benzer eylemler gerçekleştiren kiracılar, dün yeniden bir araya gelerek tepkilerini dile getirdi.

Fakat bu kez özel güvenlik görevlileri müdahalede bulundu. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre alışveriş merkezi kiracıları, kira artışlarına karşı vermiş oldukları mücadeleyi sürdürecekleri öne sürüldü.

Tepe Prime AVM deki fahiş kira artışları kiracıları isyan ettirdi!

TOPLAMDA 9 AVM İÇİN KONKORDATO TALEBİ 

Aralarında Marmara Forum ve Forum İstanbul’un da bulunduğu toplamda 9 AVM için konkordato talep edildi. 9 alışveriş merkezinin toplam borcunun ise 600 milyon euro seviyesinde olduğu bildirildi.

Halktv'den Dinçer Gökçe imzalı habere göre; İstanbul 3. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde açılan dava dosyasında mahkeme, 9’u alışveriş merkezlerinin bağlı olduğu şirket olmak üzere toplam 10 şirket için 3 aylık geçici mühlet kararı verdi. Söz konusu bu kararla beraber, anılan şirketler, "korumaya" alınmış oldu. Ayrıca mahkeme, Doç. Dr. Murat Oruç, Bağımsız Denetçi Prof. Dr. Hakan Taştan ve Mali Müşavir Prof. Dr. Halil İbrahim Alpaslan'ı geçici konkordato komiseri olarak atadı.

Konkordato talep eden AVM'ler şu şekilde:

Gordion AVM
Forum İstanbul
Marmara Forum
Forum Magnesia
Forum Kapadokya AVM
Forum  Ankara  Outlet
Forum Aydın AVM
Forum Erzurum AVM
Forum Çamlık AVM

BORÇ 28 MİLYAR TÜRK LİRASI

Adı geçen alışveriş merkezlerinin yıllık ziyaretçi sayısı 76 milyon olarak kayıtlara geçerken, 9 alışveriş merkezinde faaliyet gösteren mağaza sayısı da 1.500 olarak açıklandı.

Konkordato talebinde bulunulan şirketlerin toplam borcunun  600 milyon Euro olduğu açıklandı. Söz konusu borcun TL karşılığı da 28 milyar şeklinde  hesaplanıyor.


Geri Dön