02 / 05 / 2024

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden her ilçeye Aile Yaşam Merkezi!

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden her ilçeye Aile Yaşam Merkezi!

Aile Yaşam Merkezlerinde faaliyetlerin daha etkin, daha verimli olması için Aile Yaşam Merkezi bulunmayan ilçelere de Aile Yaşam Merkezi yapılması önerisi, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy birliği ile kabul edildi.




Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, Aile Yaşam Merkezi bulunmayan ilçelere de Aile Yaşam Merkezi yapılmasına karar verildi.  


Eğitim-Kültür-Gençlik ve Spor Komisyonunda hazırlanan raporda, Araplar, Akyurt, Çubuk, Kazan, Planet, Pursaklar, Sincan ve Kuşcağız olmak üzere 8 farklı yerde bulunan Aile Yaşam Merkezleri’nden,  çocuk, genç, yaşlı ve engelli olmak üzere 7’den 70’e Ankaralının faydalandığı belirtildi.  


 Aile Yaşam Merkezlerinde sosyal ve kültürel faaliyetler, eğitim destek hizmetleri, sağlık hizmetleri, spor faaliyetleri, psiko-sosyal destek hizmetleri, rehberlik ve danışmanlık hizmetlerinin verildiği ifade edilerek, 2014 yılında Çocuk Kulüplerinden 38 bin 578, Gençlik Merkezlerinden 30 bin 365, Yaşlılar Lokallerinden 3 bin 482 ve Engelliler Lokallerinden ise 1606 kişinin yararlandığı kaydedildi.


Raporun okunmasının ardından Aile Yaşam Merkezlerinde faaliyetlerin daha etkin, daha verimli olması için Aile Yaşam Merkezi bulunmayan ilçelere de Aile Yaşam Merkezi yapılması önerisi,  Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy birliği ile kabul edildi.


 



-BEYPAZARI’NA RUHSAT VE DENETİM YETKİSİ DEVRİ


Beypazarı’nın Ankara’ya uzaklığının 100 kilometreden  fazla olması nedeniyle yolcu terminalinde bulunan işyerlerinin ruhsatlandırılması ve denetiminin yetkisinin, 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu gereği belediye başkanlıklarına devir edilmesinin uygun olacağı ifade edilen Başkanlık Yazısı da Meclis’te oy birliği ile kabul edildi.


Meclis mülkiyeti  Ankara  Büyükşehir Belediyesi’ne ait Altınpark Rekreasyon Alanı’nda A Blokta bulunan toplam 4800 metrekarelik kapalı alanın, 25 yıllığına ANFA Ltd. Şti.ne devredilmesine ilişkin Başkanlık Yazısı’nı da oy çokluğu ile kabul etti.



Ankara Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön