18 / 05 / 2024

ankaradaki Aile Yaşam Merkezleri

ankaradaki Aile Yaşam Merkezleri

Aile Yaşam Merkezlerinde faaliyetlerin daha etkin, daha verimli olması için Aile Yaşam Merkezi bulunmayan ilçelere de Aile Yaşam Merkezi yapılması önerisi, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy birliği ile kabul edildi.

Aile yurdu kurulması dilekçesi!

Aile yurdu kurulması için Aile Asliye Hukuk Mahkemesine bir dilekçe ile başvuruda bulunulabiliyor. Peki, Aile yurdu kurulması dilekçesi nasıl yazılır? İşte Aile yurdu kurulması ve tescili dilekçe örneği...

Aile malları ortaklığı nedir?

Hısımlar, kendilerine geçen mirasın tamamı veya bir bölümüyle ya da ortaya başka mallar koymak suretiyle aralarında bir aile malları ortaklığı kurabiliyor. Peki aile malları ortaklığı nedir?

Aile yurdu şerhi nasıl kurulur?

Konutlar, tarıma ya da sanayiye elverişli taşınmazlar, eklentileriyle birlikte aile yurdu hâline getirilebiliyor. Peki aile yurdu şerhi nasıl kurulur? Aile yurdu tapuya nasıl şerh edilir?

Medeni kanun aile yurdu!

Medeni kanun aile yurdu esasları gereğince, kurulacak aile konutu; bir ailenin normal geçimine ve barınmasına yetecek ölçüden fazla olamıyor. Aile yurdu hâline getirilen taşınmazlar devrolunamıyor...

Aile yurdu kurulması!

Medeni Kanun gereğince, konutlar, tarıma veya sanayiye elverişli taşınmazlar, eklentileriyle birlikte aile yurdu hâline getirilebiliyor. Peki aile yurdu nasıl kurulur? İşte aile yurdu kurulması esasları..

Altındağ Feridun Çelik ve Başpınar Mahalleleri'ne aile sağlık merkezi yapılacak!

Altındağ Feridun Çelik ve Başpınar Mahalleleri'ne yapılacak aile sağlık merkezlerinin ihalesi Altındağ Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından 5 Ağustos tarihinde saat 10.00 'da gerçekleştirilecek.

Ali Ersoy ve Beşikkaya Mahalleleri Aile Sağlık Merkezi ihalesi 4 Ağustos'ta!

Ali Ersoy ve Beşikkaya Mahalleleri Aile Sağlık Merkezi inşaatları, Altınağ Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından 4 Ağustos saat 10.00'da Fen İşleri Kampüsü'nde ihaleye çıkacak.

Altındağ Aile Sağlığı Merkezi ihalesi 1 Ağustos'ta yapılacak!

Altındağ Aile Sağlığı Merkezi ihalesi Altındağ Belediyesi Fen İşleri tarafından gerçekleştirilecek. Karapürçek'te yapılacak Aile Sağlığı Merkezi'nin ihalesi ise 1 Ağustos 2014'te saat 10.00'da yapılacak.

Aile içi ev satışı!

Aile içi ev satışı, bir bedel karşılığında yapılıyorsa bu işlemin "satış" olarak; bedel karşılığı olmadan yapılıyorsa bu işlemin ise "hibe" olarak değerlendirilmesi gerekiyor. İşte aile içi ev satış işlemleri...

Tire'de Aile Sağlığı Merkezi'ne örülen duvar yıkıldı!

İzmir Tire'de Aile Sağlığı Merkezi'nin ortasına bir gece ansızın örülen duvar İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün girişimleriyle yıkıldı. 20 bin kişinin yararlandığı sağlık merkezinde hizmetler günlük akışına döndü.Ruhsatta ayrı görünüyor

4 bin taşınmaza aile şerhi!

Aile konutu şerhi eşler arasında evlilik birliği devam ettiği sürece geçerliliğini koruyor. Evlilik cüzdanı ve ikametgâh ilmühaberi ile tapu müdürlüğüne başvuru yapılabiliyor.Aile şerhinden en çok kadınlar faydalandı...

Aile şerhinden en çok kadınlar faydalandı!

Geçen yıl ülke genelinde 8 bin 890 gayrimenkule Aile Konut Şerhi konuldu. Yılın ilk 5 aymda ise 4 bin 354 eve Aile Konutu Şerhi konuldu. Yılın ilk 5 ayında en çok İstanbul'da aile şerhi konuldu.

2014'ün ilk beş ayında 4 bin gayrimenkule 'Aile Konutu Şerhi' konuldu!

Geçtiğimiz yıl büyük bölümünü kadınların oluşturduğu 8 bin 890 kişi, eşlerinin adına kayıtlı gayrimenkulün kendilerinden habersiz satılma riskine karşı " Aile Konutu Şerhi " hakkında faydalandı...

ankaradaki Aile Yaşam Merkezleri Haberi

ankaradaki Aile Yaşam Merkezleri


Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, Aile Yaşam Merkezi bulunmayan ilçelere de Aile Yaşam Merkezi yapılmasına karar verildi.  


Eğitim-Kültür-Gençlik ve Spor Komisyonunda hazırlanan raporda, Araplar, Akyurt, Çubuk, Kazan, Planet, Pursaklar, Sincan ve Kuşcağız olmak üzere 8 farklı yerde bulunan Aile Yaşam Merkezleri’nden,  çocuk, genç, yaşlı ve engelli olmak üzere 7’den 70’e Ankaralının faydalandığı belirtildi.  


 Aile Yaşam Merkezlerinde sosyal ve kültürel faaliyetler, eğitim destek hizmetleri, sağlık hizmetleri, spor faaliyetleri, psiko-sosyal destek hizmetleri, rehberlik ve danışmanlık hizmetlerinin verildiği ifade edilerek, 2014 yılında Çocuk Kulüplerinden 38 bin 578, Gençlik Merkezlerinden 30 bin 365, Yaşlılar Lokallerinden 3 bin 482 ve Engelliler Lokallerinden ise 1606 kişinin yararlandığı kaydedildi.


Raporun okunmasının ardından Aile Yaşam Merkezlerinde faaliyetlerin daha etkin, daha verimli olması için Aile Yaşam Merkezi bulunmayan ilçelere de...