27 / 04 / 2024

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden moloz çağrısı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden moloz çağrısı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı yaptığı açıklamada şehrin değişik yerlerine gelişi güzel dökülen kaçak hafriyat, moloz ve çöplerin Alo 153 Mavi Masa hattına bildirilmesini istedi.




Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı, şehrin değişik yerlerine gelişi güzel dökülen kaçak hafriyat, moloz ve çöplerin Alo 153 Mavi Masa hattına bildirilmesini istedi.


  Vatandaşların bu konuda duyarlı olmaları gerektiğini kaydeden Zabıta Daire Başkanı Abdurrahman Karabudak, gezici ekiplerle ya da vatandaşlardan gelen ihbarlar sonucu tespit edilen kaçak hafriyat ve moloz dökümü yapan kişi veya firmalara ağır para cezai işlem uygulandığını söyledi.


  Karabudak, Kaçak hafriyat döktüğü tespit edilen aracın parka çekildiğini, Kabahatler Kanununa göre 4 bin TL ile 10 bin TL arası cezai işlem uygulandığını belirtirken, Kaçak hafriyat ve moloz dökümü ile çevreye verilen zararın büyüklüğüne göre de Çevre Kanunu uyarınca 42 bin TL ile 126 bin TL arası cezai işlem uygulandığını belirtti.


   Abdurrahman Karabudak, Başkent’in dört bir tarafında gezici ekiplerle denetimlerde bulunduklarını ancak her an her yeri kontrol etme imkanlarının olmadığını belirterek, “Ekiplerimiz 24 saat esasına göre sürekli görev yapmış olsa da kontrollerimiz imkanlarımız dahilinde yapılıyor. Her an her yeri kontrol etme imkanımız bulunmuyor” diye konuştu.


 


-VATANDAŞA ÇAĞRI-


Vatandaşların da bu konuda duyarlı olmaları gerektiğine vurgu yapan Abdurrahman Karabudak, “Vatandaşlarımız  kaçak hafriyat dökümü yapan kişi yada araçları gördükleri zaman,  plakalarını alıp, varsa firma adını, yer ve zaman tespiti yaparak ALO 153 Mavi Masa’ya bildirsinler. Ekiplerimiz tarafından olaya anında müdahale edilerek, kaçak hafriyat döken kişiye döküm yapılan yer ve bölge temizlettiriliyor. Gerekli olan cezai müeyyideler de uygulanıyor” dedi.


 


-KAÇAK HAFRİYAT DÖKENLERE UYGULANAN İŞLEMLER –


Karabudak, kaçak hafriyat, moloz ve çöp dökümü ile ilgili yasal işlemlerin uygulandığını belirterek, 2014 yılında Zabıta Dairesi Başkanlığı Çevre Denetim Merkez Amirliği ekiplerince yapılan denetimlerde toplam; 1 milyon 326 bin 982 TL peşin para cezası uygulandığını söyledi.


Kaçak hafriyat dökenlere uygulanan yasal işlemler hakkında bilgi veren Abdurrahman Karabudak, “Kaçak hafriyat döktüğü tespit edilen araç parka çekiliyor. Kabahatler Kanununa göre 4 bin TL ile 10 bin TL arası cezai işlem uygulanıyor. Kaçak hafriyat ve moloz dökümü ile çevreye verilen zararın büyüklüğüne göre ise Çevre Kanunu uyarınca 42 bin TL ile 126 bin TL arası cezai işlem uygulanıyor. Aynı zamanda dökülen alan da temizlettirilerek görüntü kirliliği giderilmiş oluyor” diye konuştu.


 



Ankara Büyükşehir Belediyesi




Geri Dön