14 / 05 / 2024

Ankara Çamlıdere Parkı açıldı!

Ankara Çamlıdere Parkı açıldı!

27 bin 967 metrekarelik parkın açılışında kendisini karşılayan Çamlıderelilere seslenen Ankara Büyükşehir Belediyes Başkanı Gökçek, “Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlanmadan önce de Çamlıdere’ye hizmet yağdırıyorduk” dedi...




Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Çamlıdere’de bulunan Şeyh Ali Semerkandi Türbesi çevresinde yapmış olduğu dev parkın açılışını Başkan Melih Gökçek ile eşi Nevin Gökçek yaptı.

Yemyeşil bir atmosferdeki sosyal ve eğlence alanlarının da bulunduğu Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen 27 bin 967 metrekarelik parkın açılışında kendisini karşılayan Çamlıderelilere seslenen Başkan Gökçek, “Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlanmadan önce de Çamlıdere’ye hizmet yağdırıyorduk” dedi.

Fomget Halk Oyunları Grubu’nun gösterileri ve Mehter Takımı’nın marşları ile başlayan açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve eşi Nevin Gökçek, AK Parti  Ankara  Milletvekili Emrullah İşler, Çamlıdere Belediye Başkanı Caner Can, Büyükşehir Belediyesi bürokratları ile çok sayıda Çamlıdereli vatandaş katıldı.


-“ANKARA’DA HACI BAYRAM, ÇAMLIDERE’DE SEMERKANDİ”

Açılış töreninde bir konuşma yapan ve konuşması Çamlıdereliler tarafından sık sık “Ankara’nın mimarı Melih Gökçek” sloganlarıyla desteklenen Başkan Gökçek, Şeyh Ali Semerkandi Türbesi’nin maneviyatından bahsederek, “Buradaki bu manevi havayı Ankara’da Hacı Bayram-ı Veli Hazretleri’nin olduğu yerde hissediyoruz. Onun için buranın değeri bambaşka. Gerek ben, gerekse eşim, buraya geldiğimiz zaman ayrı bir manevi havaya bürünüyoruz. Öyle zannediyorum ki tüm Çamlıdereliler bundan dolayı ayrı bir mutluluk yaşıyor” diye konuştu.

Katılımcıların da birer konuşma yaparak çalışmalarından ötürü Başkan Gökçek’e teşekkür ettiği açılışta ilçelilere seslenen Nevin Gökçek de “Bugün çok mutluyum, buranın hayranıyım. Fırsat bulduğum her an geliyorum… Önceden dua edip, hemen Ankara’ya dönüyordum. Şimdi yerler genişlediği ve yeni yerler yapıldığı için burada daha uzun süre kalabilmenin mutluluğunu yaşıyorum. Siz Çamlıderelileri çok seviyorum. Allah da sizi sevsin ve sevdirsin” dedi. 

Konuşmaların ardından kurdeleyi kesen Başkan Gökçek ve katılımcılar, türbe önüne yapılan müze ve kafeterya ile satış mağazaları bölümünü gezerek, Şeyh Ali Semerkandi Türbesi’ni ziyaret ettiler.


-SEMERKANDİ TÜRBESİ’NE YAKIŞIR PARK 

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen 27 bin 967 metrakelik dev parkta, 1100 adet uzun boylu ağaç, 58 bin 400 çalı grubu ile 3 bin çiçek dikimi gerçekleştirildi. Müze, kafeterya ve satış mağazaları gibi sosyal donatı alanlarının da bulunduğu parkta ayrıca, çocuklar ve büyükler için spor ve eğlence bölümü ile 1400 metrekare büyüklüğünde yapay bir gölet yer alıyor.



Ankara Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön