29 / 04 / 2024

Ankara Çankırı Caddesi kamulaştırılacak!

Ankara Çankırı Caddesi kamulaştırılacak!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Periscope'deki sosyal medya hesabından Ankaralıların sorularını yanıtladı. Gökçek, Çankırı Caddesi'nin kamulaştırılacağını söyledi.



Periscope'deki sosyal medya hesabından Ankaralılar ile sohbet eden Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek soruları da yanıtladı. Gökçek "Pavyonları ne zaman kapatacaksınız?" sorusuna, "Ulus'taki pavyonlardan çok şikayetler geliyor. Zaten orada kamulaştırma faaliyetleri devam ediyor" dedi. Gökçek şöyle devam etti: "Özellikle bizim yeni bir projemiz var; anlatmadığımız. Ama Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Başbakan tarafından da olabileceği ifade edilen yeni bir proje; Çankırı Caddesi'ni kamulaştıracağız. Bu konuda Hükümetimiz bize kaynak sağlayacak. O gelecek paralarla Çankırı Caddesi'nin kamulaştırılması, Çankırı Caddesi'nin altından tünel yolun geçmesi, üstünün yaya yolu olarak düzenlenmesi, Çankırı Caddesi'ndeki uygun kullanılabilecek durumda olan otellerin yurt ve bazı binaların da Hacı Bayram Üniversitesi'nin fakülteleri haline getirilmesi planlanıyor."


İKİ YIL İÇİNDE BİTMESİ ZOR

Düşünülen projenin yapılması durumunda pavyonların otomatik olarak kalkacağını belirten Başkan Gökçek, "Bu gerçekleşince pavyonlar zaten otomatikman kalkmış olacak, böyle bir hazırlığımız var. Düşündüğümüz alt geçidi de şu anda İller Bankası ile Gençlik Parkı arasından girerek YIBA çarşısından çıkacak şekilde halletmeye çalışacağız. Aynı zamanda da Hacı Bayram'ın alt tarafında eski Bentderesi tabir edilen yerden; Kevgirli Sokak'tan giren bir alt tünelin de  Ankara  Palas'ın önünden geçmesi söz konusu. Üst kısmı Ankara meydanı olacağı için trafik tamamen aşağıdan işleyecek. Bu projenin önümüzdeki 2 yıl içinde bitmesi çok zor" dedi.


Sabah


Geri Dön