03 / 05 / 2024

Ankara CSO binasının yüzde 70'i tamamlandı!

Ankara CSO binasının yüzde 70'i tamamlandı!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, yapımı devam eden Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) binasının durumuna ilişkin bilgi verdi.



Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Hürriyet  Ankara  Büro’nun konuğu oldu. Ersoy, Ankara Ticaret Odası ile Anadolu Turizm İşletmecileri Derneği'nin kent turizmiyle ilgili hazırlayacağı rapora göre Ankara’yı gezeceğini söyledi.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, “Hem Ankara Ticaret Odası (ATO) hem de Otelciler Birliği ziyarete geldiler. ‘600 bin turist geliyor’ diye konuşan Ersoy, Ben de ‘ne kadarı yabancı turist, ortalama kaç gece kalıyorlar’ gibi 3-4 soru sordum ama cevap yok. Birlik olmuşsunuz ama önce Ankara’yla ilgili hedef olarak nereyi görmek istiyorsanız, önce bununla ilgili çalışma yapın ki biz de bakanlık olarak destek olalım dedim. Yani onlara ev ödevlerini verdim. Ankara konusunda iki hafta içinde tekrar gelecekler, raporu hazırlayıp. Rapor doğrultusunda ben de Ankara’yı gezeceğim. Yerinde görmeden, karar almam. Türkiye standartlarına baktığımızda Ankara’nın elindeki kaynaklar tam bir turizm bölgesi olmaya elverişli değil ancak geçiş bölgesi olabilir. Yani hem direkt uçuşlar hem de İstanbul aktarmalarının başlangıç noktası olması itibarıyla. Bu özelliklerini tartışacağız. Detaylı bir turizm raporu hazırlansın, gerekli her türlü desteği vereceğiz Ankara için. Ama hiçbir şey yapmadan; her şeyi sen (Bakanlık) yap, çöz öyle bir hayat yok” diye konuştu.

Yıllardır yapımı süren Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) binasının inşaatıyla ilgili konuşan Ersoy, “Muhtemelen bir yıl içinde bitireceğiz orayı. İnşaatının yüzde 70’ini bitirdik” dedi.


Geri Dön