03 / 05 / 2024

Ankara Çukurambar’da tabela var cadde yok!

Ankara Çukurambar’da tabela var cadde yok!

Çukurambar’da, 2012’de yapılan imar değişikliğinin ardından inşaat alanına katılan 1437. Cadde ve 1439. Sokak tabelaları, halen asılı duruyor.Tabelalar, Eski planda pazar yeri olarak görülen arazideki inşaat alanını işaret ediyor.



Çukurambar’da, 2012’de yapılan imar değişikliğinin ardından inşaat alanına katılan 1437. Cadde ve 1439. Sokak tabelaları, halen asılı duruyor. Tabelalar, eski planda pazar yeri olarak görülen arazideki inşaat alanını işaret ediyor. Vatandaşlar, yolların kullanılmamasından inşaatı sorumlu tutarken, firma yetkilileri herhangi bir işgalin söz konusu olmadığını söyledi.


Başkent’in gözde semtlerinden Çukurambar’da 2012’de yapılan imar değişikliğinin ardından bazı sokak ve caddeler, tabelaları olmasına rağmen kullanılamıyor. 2009’daki imar planında ‘Çukurambar Pazar Yeri’ olarak görülen arazinin içinden geçen 1437. Cadde yolu, değişikliğin ardından patika yola dönmüş durumda. Eskiden 1424. Cadde ile Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi arasında bağlantı yolu olarak kullanılan caddeye giriş yapmak isteyen vatandaşlar, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’na (TOKİ) ait arazi üzerinde özel bir firma tarafından sürdürülen inşaat ile karşılaşıyor. 1424. Cadde’deki, “1437. Cadde” yazılı tabelanın işaret ettiği yönde inşaatın giriş kapısı ve üzeri yabani otlarla kaplı boş bir arazi bulunuyor.


SOKAK UZUNLUĞU 250 METRE KISALDI

İmar değişikliğinin ardından Ufuk Üniversitesi Caddesi ile 1436. Sokak arasındaki yaklaşık 350 metre uzunluğundaki 1439. Sokak’ın da sadece 100 metrelik kısmı kullanılabiliyor. Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi’nin paralelinde bulunan sokağın cadde üzerindeki tabelası ise inşaat alanını gösteriyor. Eski planda inşaat alanının içinden geçen sokağın, Ufuk Üniversitesi Caddesi ve 1437. Cadde bağlantılarının önünde, firma tarafından inşaat alanının etrafına yerleştirilen tahta barikatlar duruyor.


ALTERNATİF YOK

İmar palnındaki değişiklik nedeniyle sokak ve caddelerinin kapatılmasına tepkili vatandaşlar ise değişikliğin sebebinin inşaat olduğunu söyledi. Caddeye çıkmak için tabelalara göre yollarına devam ettiklerini ancak karşılarına inşaatın çıktığını ifade semt sakinleri şunları söyledi:

“İnşaat başladığında hiçbir açıklama yapılmadan yolların önü kapandı. İmar değişikliğinden kisme haberdar değil. Eski imara göre cadde ve sokak olarak görülen yolları kullanamıyoruz. İmar planı değişmiş olabilir ama tabelalar 3 yıl önceki yerlerinde duruyor ve kapatılan yollar için alternatif yollar açılmadı.”


1435. SOKAK BATAKLIK OLDU

İmar değişikliği ile büyük kısmı trafiğe kapatılan 1437. Cadde ile 1439. Sokak’ın yanında devam eden Büyükşehir Belediyesi’ne ait park ve rekreasyon alanları çalışması nedeniyle de 1435. Sokak yolu, bataklığa dönmüş durumda. Çalışmalar nedeniyle asfaltlama çalışması yapılmayan toprak yolda oluşan derin çukurlar, sürücülere zor anlar yaşıyor. Bölgedeki cadde ve sokakların inşaatlar nedeniyle kullanılamaz hale geldiğini belirten semt sakinleri de yetkililere tepki gösteriyor.


FİRMA: TAŞMA YOK,İMARA UYGUN

Etrafını tahta barikatlarla çevirdikleri arsanın, mevcut imar planına uygun olduğunu belirten firma yetkilileri ise, “Arsa ve inşaat sınırlarımızda herhangi bir taşma yok. Arazi üzerinden geçen eski yolların kullanılamadığını biliyoruz ama bunun bizimle bir alakası yok. 2012 ve 2014’te değişen her iki imar planında da yolalr görünmüyor” diye konuştu.


Hürriyet Ankara


Geri Dön