04 / 05 / 2024

Ankara Deprem Stratejisi Eylem Planı hazırlandı!

Ankara Deprem Stratejisi Eylem Planı hazırlandı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, meydana gelecek olası bir depreme her yönüyle hazırlık için çalışmalar yapıyor. Ankara İlinin depreme hazır bir kent haline getirilmesi için Ankara Deprem Stratejisi Eylem Planı hazırlandı...



Ankara Büyükşehir Belediyesi, meydana gelecek olası bir depreme her yönüyle hazırlık için çalışmalar yapıyor.  Ankara  Büyükşehir Belediyesi'nden bu çalışmalara yönelik şu açıklamalar yapıldı: Ankara İlinin depreme hazır bir kent haline getirilmesi amacıyla kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte Ulusal Deprem Stratejisi esas alınarak ADSEP (Ankara Deprem Stratejisi Eylem Planı 2012-2023) hazırlandı. 


Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin afetlere hazırlık çalışmaları üç başlık halinde değerlendirilmiştir. Ankara genelinde deprem riskinin azaltılmasına yönelik yapılacak çalışmalar öncelikli hedeflerimiz arasında yer almaktadır. 


Zira depremden sonra yapılacak çalışmalar hayatı doğal haline döndürmeye yönelik olup, öncel çalışmalar mal ve can kaybının azaltılmasına yönelik olduğu için büyük önem arz etmektedir. Bu nedenle Ankara Büyükşehir Belediyesi kent genelinde yapmış olduğu ve yapacağı tüm çalışmalarında insan ve çevre odaklı, güvenliği ön planda tutan, kent estetiğini bozmayacak ve ona değer katacak projeler üretmektedir. 

Ankara genelinde devam eden Kentsel Dönüşüm ve Yeni Yerleşim çalışmalarıyla kentin gelişimine, yapı güvenliğine ve çevre düzeninin gelişmesi adına önemli projelere imza atılmıştır. Ankara genelinde uygulamasına başlanan 6 tane, dönüşümü düşünülen 4 tane kentsel dönüşüm ve yeni yerleşim projesi bulunmaktadır. 


Hürriyet Gazetesi eki


Geri Dön