04 / 05 / 2024

deprem stratejisi eylem planı

deprem stratejisi eylem planı

Ülkemizde ivedi olarak Sivil Deprem Platformu oluşturulması ve Deprem Stratejisi Eylem Planı konusunda katılımcılığın artırılması gerektiğinin vurgulandığı Türkiye İMSAD açıklamasında, Bina Yönetmeliği’nin de bir an önce çıkarılması gerektiği ifade edildi

Ankara Deprem Stratejisi Eylem Planı hazırlandı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, meydana gelecek olası bir depreme her yönüyle hazırlık için çalışmalar yapıyor. Ankara İlinin depreme hazır bir kent haline getirilmesi için Ankara Deprem Stratejisi Eylem Planı hazırlandı...

17 Ağustos Depremi'nin 14. yılında depreme karşı acil 7 önlem belirlendi!

17 Ağustos 1999 depreminin 14. yılında, kamuoyuna ve tüm sosyal paydaşlara "Risk Almayın, Dünyanızı Karartmayın" mesajı taşıyan manifestoda, olası bir depreme karşı acil önlemler yedi başlık altında toplandı...

İMO'dan kan donduran deprem uyarısı: 'İzmir ikinci Hatay olabilir'

İzmir İnşaat Mühendisi Odası Başkanı Eylem Ulutaş yaptığı açıklamada İzmir'in deprem için oldukça hazırlıksız olduğunu belirterek, "İzmir ikinci Hatay olabilir!" dedi.

İzmir'e korkutan deprem uyarısı! Kahramanmaraş benzeri hasar meydana gelebilir! 

İMO İzmir Şube Başkanı Eylem Ulutaş Ayatar, İzmir'de beklenen deprem ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Avatar, İzmir’de Maraş büyüklüğünde bir deprem beklenmese de hasarın boyutunun benzer olabileceğini vurguladı. 

İBB'den İstanbul için deprem seferberlik planı hazırlandı! 7 maddelik eylem planı için düğmeye basıldı! Hemen bakın! 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi olası İstanbul depremine karşılık '' Deprem Seferberlik Planı'' kapsamında atılacak gerekli adımları belirledi. 

İstanbul'da deprem riski taşıyan mahalleler peş peşe açıklandı! AFAD Kırmızı Eylem Planıyla belirledi! İşte o liste...

Türkiye'de senelerdir deprem beklenen İstanbul ile ilgili de sık sık uyarılar yapılıyor. İstanbul'da deprem riski taşıyan mahalleler peş peşe açıklandı! AFAD Kırmızı Eylem Planıyla belirledi! İşte o liste...

İstanbul depremi için son dakika uyarısı! Uzmanlar açıkladı! Zaman boşa harcandı, yarın çok geç olacak!

Prof. Dr. Naci Görür, Prof. Dr. Derin Orhon ve Prof. Dr. Seval Özen, İstanbul depremine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu ve deprem acil eylem planının ivedikle oluşturulmasının gerekli olduğunu vurguladı. 

Erişilebilir Ulaşım Stratejisi ve Eylem Planı genelgesi!

Erişilebilir Ulaşım Stratejisi ve Eylem Planı (2021-2025) ile İlgili 2021/20 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi bugünkü 31616 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İstanbul'da Yapı Tespit Taramaları başlıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun talimatıyla hayata geçen Deprem Seferberlik Eylem Planı doğrultusunda, 'Yapı Tespit Taramaları' çalışması başlıyor. 

'Ulusal Coğrafi Bilgi Stratejisi ve Eylem Planı' Resmi Gazete'de!

Çevre Şehircilik Bakanlığı Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğünce onaylanan "Ulusal Coğrafi Bilgi Stratejisi ve Eylem Planı" yürürlüğe alındı. 

Ulaştırmada deprem yönetmeliği hazır!

Türkiye’nin Ulusal Deprem Strateji ve Eylem Planı'na göre hazırlanan “Ulaşım ve Dağıtım Tesisleri İçin Deprem Yönetmeliği”nde hazırlıklar tamamlanıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın onaylamasının ardından yönetmeliğin bu yıl içerisinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmesi planlanıyor.

Sakıncalı binalar için acil eylem planı çağrısı!

Deprem kuşağında olmamıza rağmen hala gerekli önlemler alınmıyor. Bu kapsamda, oturulması sakıncalı binalar için acil eylem planları uygulamaya konulmalı.

Marmaray’da ‘deprem vergileri nerede’ eylemi!

İstanbul'da üniversite öğrencileri, deprem vergilerle ilgili Marmaray'da eylem gerçekleştirdi. Öğrenciler tarafından Marmaray'ın tutacak yerlerine asılan "Deprem Vergileri Nerede?" yazılı dövizler, görevliler tarafından toplandı.

Türkiye’nin ilk Ulusal Akıllı Şehirler Stratejisi ve Eylem Planı hazır!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Türkiye’nin ilk Ulusal Akıllı Şehirler Stratejisi ve Eylem Planı’nı hazırladı. Plan kapsamında şehircilikte akıllı dönem 81 ilde devreye alınacak. İl il yaşanabilir şehirler endeksi hazırlanıp, her yıl yenilenecek.

Ulusal Akıllı Şehirler Stratejisi ve Eylem Planı!

"Ulusal Akıllı Şehirler Stratejisi ve Eylem Planı" ile ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı.

deprem stratejisi eylem planı Haberi

deprem stratejisi eylem planı

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD), 17 Ağustos 1999 İzmit depreminin 15’inci yılı nedeniyle bir açıklama yaptı. Ülkemizde ivedi olarak Sivil Deprem Platformu oluşturulması ve Deprem Stratejisi Eylem Planı konusunda katılımcılığın artırılması gerektiğinin vurgulandığı açıklamada, önemli bir ihtiyacı karşılayacak olan Ulusal Bina Yönetmeliği’nin de bir an önce çıkarılması gerektiği belirtildi.

Deprem ve güvenli yapı konusunda alınması gereken kararlar, acil önlemler ve düzenlemeleri,  Türkiye Deprem Vakfı,  Türkiye İMSAD ve üyesi 29 derneğin imzasını taşıyan ‘Deprem Manifestosu’ kapsamında geçtiğimiz yıl gündeme taşıdıklarını hatırlatan Türkiye İMSAD Başkanı Dündar Yetişener, “Belirtmek isterim ki, aradan geçen bir yıla rağmen, yapılması gereken düzenlemeler henüz hayata geçmemiştir. 17 Ağustos 1999 İzmit depreminin 15’inci yılında, ülkemizde deprem farkındalığının yetersizliğini ve güvenli yapıların inşası için gereken düzenlemeleri bir...