18 / 05 / 2024

Ulusal Deprem Stratejisi

Ulusal Deprem Stratejisi

Ankara Büyükşehir Belediyesi, meydana gelecek olası bir depreme her yönüyle hazırlık için çalışmalar yapıyor. Ankara İlinin depreme hazır bir kent haline getirilmesi için Ankara Deprem Stratejisi Eylem Planı hazırlandı...

GYODER 18’inci Gayrimenkul Zirvesi başlıyor! Deprem için özel alan kurulacak!

GYODER’in ulusal ve uluslararası panelistlerin bulunacağı ‘Gayrimenkul Zirvesi’ bugün başlıyor. İki gün boyunca devam edecek zirvede ana tema ‘Şehrini Vicdanla Tamamla’ olmasına karar verildi. Aynı zamanda, İstanbul Kongre Merkezi’nde deprem için özel alan da kurulacak.

SON DAKİKA! 7 şiddetinde deprem! Resmen beşik gibi sallandı!

Fas’ta yerel saatle 23.10 sularında 7 şiddetinde deprem meydana geldi. Fas Ulusal Jeofizik Enstitüsü, ülkede yaşanan depremin 7 büyüklüğünde olduğunu açıkladı.

Deprem kaderini yenen Şili'den Türkiye'ye tavsiyeler!

Şili, aldığı önlemlerle deprem felaketinin kader olmadığını kanıtlayan bir ülke. Ulusal Sismoloji Merkezi Direktörü Sergio Barrientos, Şili'nin neyi doğru yaptığını anlatırken Türkiye'ye de tavsiyelerde bulundu.

'Ulusal Coğrafi Bilgi Stratejisi ve Eylem Planı' Resmi Gazete'de!

Çevre Şehircilik Bakanlığı Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğünce onaylanan "Ulusal Coğrafi Bilgi Stratejisi ve Eylem Planı" yürürlüğe alındı. 

Ulaştırmada deprem yönetmeliği hazır!

Türkiye’nin Ulusal Deprem Strateji ve Eylem Planı'na göre hazırlanan “Ulaşım ve Dağıtım Tesisleri İçin Deprem Yönetmeliği”nde hazırlıklar tamamlanıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın onaylamasının ardından yönetmeliğin bu yıl içerisinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmesi planlanıyor.

Türkiye’nin ilk Ulusal Akıllı Şehirler Stratejisi ve Eylem Planı hazır!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Türkiye’nin ilk Ulusal Akıllı Şehirler Stratejisi ve Eylem Planı’nı hazırladı. Plan kapsamında şehircilikte akıllı dönem 81 ilde devreye alınacak. İl il yaşanabilir şehirler endeksi hazırlanıp, her yıl yenilenecek.

Ulusal Akıllı Şehirler Stratejisi ve Eylem Planı!

"Ulusal Akıllı Şehirler Stratejisi ve Eylem Planı" ile ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı.

16 ülkeden 220 bilim insanı deprem için buluştu!

Ulusal ve uluslararası alanda deprem mühendisliği ve sismoloji alanlarında çalışan 16 ülkeden 220 bilim insanı, Uluslararası Deprem Mühendisliği ve Sismoloji Konferansı için Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nde bir araya geldi. 

Türkiye'deki hastanelerin yüzde 60'ı yenilenmeli!

Sağlık Bakanlığının 2012'de yayımlanan Ulusal Deprem Stratejisi ve Eylem Plam'nda (UDSEP2023) açıkladığı verilere göre, Türkiye'deki hastanelerin yüzde 60'ı gerektiği ortaya çıktı.

Kocaeli Belediyesi’nin deprem çalışmaları örnek oluyor!

İller ve Belediyeler Dergisi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin deprem çalışmalarını da okuyucularına sundu. Ulusal çapta yayım yapan dergide yer alan yazıda Kocaeli’de deprem tehlike ve riskinin belirlenmesi konusunda uygulanan çalışmalar aktarıldı.

Kayseri'de 2 deprem meydana geldi!

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi'nden alınan bilgiye göre, Kayseri'de merkez üssü Kocasinan Saraycık olan saat 04:14'te 3,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Rodos Adası açıklarında 4.5 büyüklüğünde deprem!

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi'nin verilerine göre, Akdeniz'de Rodos Adası açıklarında Richter ölçeğine göre 4.5 ila 3 arasında değişen 3 deprem kaydedildi.

Pakistan'da 5,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

Pakistan Ulusal Deprem İzleme Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, merkez üssü başkent İslamabad'ın yaklaşık 100 kilometre kuzeyi olan 5,8 büyüklüğündeki deprem, Haybar Pahtunhva ve Pencap eyaletlerine bağlı birçok şehirde hissedildi.

Ulusal Deprem Stratejisi Haberi

Ulusal Deprem Stratejisi

Ankara Büyükşehir Belediyesi, meydana gelecek olası bir depreme her yönüyle hazırlık için çalışmalar yapıyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden bu çalışmalara yönelik şu açıklamalar yapıldı: Ankara İlinin depreme hazır bir kent haline getirilmesi amacıyla kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte Ulusal Deprem Stratejisi esas alınarak ADSEP (Ankara Deprem Stratejisi Eylem Planı 2012-2023) hazırlandı. 


Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin afetlere hazırlık çalışmaları üç başlık halinde değerlendirilmiştir. Ankara genelinde deprem riskinin azaltılmasına yönelik yapılacak çalışmalar öncelikli hedeflerimiz arasında yer almaktadır. 


Zira depremden sonra yapılacak çalışmalar hayatı doğal haline döndürmeye yönelik olup, öncel çalışmalar mal ve can kaybının azaltılmasına yönelik olduğu için büyük önem arz etmektedir. Bu nedenle Ankara Büyükşehir Belediyesi kent genelinde yapmış olduğu ve yapacağı tüm çalışmalarında insan ve...