03 / 05 / 2024

Ankara Etlik'te yıkılan üst geçit tamamen kaldırıldı!

Ankara Etlik'te yıkılan üst geçit tamamen kaldırıldı!

Etlik’te ASKİ Genel Müdürlüğü’ne ait bir kamyonun dorsesinde yüklü iş makinesinin çarpması sonucu önceki gün bir bölümü yıkılan üst geçit, Büyükşehir Belediyesi ekiplerince tamamen kaldırıldı.



Etlik Caddesi’nden Bentderesi istikametine giden 06 FH 4704 plakalı ASKİ’ye ait kamyon, dorsesine yüklenen kepçeyi önceki gün 16.00 sularında Etlik Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde bulunan üst geçide çarptı. Aynı zamanda Devr-i Alem isimli restoranın da yer aldığı yaya üst geçidinin hastane tarafındaki bölümü yıkıldı. Restoranın tadilat nedeniyle kapalı olması ve kaza sırasında üst geçitte kimsenin bulunmaması facianın önüne geçmişti. 


GECE BOYUNCA ÇALIŞMA SÜRDÜ

Kazanın ardından olay yerine gelen Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler üst geçitte hasar tespit çalışması yaptı. Yıkılmayan bölümde de hasar oluştuğunun belirlenmesi üzerine tüm geçidin kaldırılması kararlaştırıldı. Yaklaşık 19 saat süren çalışmanın ardından üst geçit, dün öğle saatlerinde tamamen kaldırıldı ve Etlik Caddesi yeniden trafiğe açıldı. Büyükşehir yetkilileri, iki hastane arasında bulunan ve yayalar tarafından yoğun olarak kullanılan üst geçidin ‘acil işler’ kapsamına alınarak, yenisinin kısa sürede yapılacağını bildirdi.


Hürriyet Ankara



Geri Dön