20 / 05 / 2024

Ankara Etlikte yıkılan üst geçit tamamen kaldırıldı

Ankara Etlikte yıkılan üst geçit tamamen kaldırıldı

Etlik’te ASKİ Genel Müdürlüğü’ne ait bir kamyonun dorsesinde yüklü iş makinesinin çarpması sonucu önceki gün bir bölümü yıkılan üst geçit, Büyükşehir Belediyesi ekiplerince tamamen kaldırıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Melih Gökçek'in iade ettiği makam aracını satacak! İşte fiyatı

Ankara Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Melih Gökçek'in seçimi kaybettikten sonra bile özel olarak kullanmaya devam ettiği lüks makam aracı satışa çıkarıldı. ABB'ye iade edildikten sonra bakımları yapılan aracın ihale satış bedeli de açıklandı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan yeni uygulama: Borcu olan vatandaşların hesapları kapatılacak

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, bayram öncesi vatandaşları rahatlatacak bir uygulamanın başladığını duyurdu. Belediye, Ankara Eczacı Odası ile yapılan anlaşma gereği başkent genelinde eczanelere borcu olanların hesabını kapatacak.

Ankara Büyükşehir'den tahliye edilen binalarda yaşayanlara destek!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, çökme tehlikesi olan binanın bulunduğu alanda boşaltılan binalarda yaşayanlara yönelik yardım çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

Ankara Büyükşehir'den kira gelirlerine sıkı takip!

Ankara Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanı Mustafa Ünsal yaptığı açıklamada, yıllara göre yapılan analizler sonucunda tahakkuk eden kira gelirlerinin ancak yüzde 40’lar seviyesinde tahsil edildiğini tespit ettiklerini dile getirdi.

Ankara Büyükşehir'in imar incelemesinde FETÖ bağlantılı 10 isme ulaşıldı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan imar incelemesinde rantın 10 milyar TL'yi geçtiği, 'FETÖ' bağlantılı 10 isme ulaşıldığı bildirildi.

Mahkemeden yıkılan Havagazı Fabrikasına yıkılmasın kararı!

Ankara Havagazı Fabrikası 2016 yılında büyükşehir belediyesi tarafından yıkılmıştı. Mimar Odası'nın açtığı dava üç sonuçlanarak yıkılan fabrikaya yıkılmasın kararı verildi.

Çankaya'da yıkılan gecekonduların yerine yeni yaşam alanı!

Ankara Çankaya Belediyesi tarafından planlı yapılaşmaya katkı sunarken yıkılan gecekonduların yerine yeni yaşam alanları kazandırılıyor. Bölge okul alanları ve yeni park yapımına ayrılıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden vergi borcu hatırlatması!

Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne, vergi ve diğer konularda borcu bulunan vatandaşların borçlarını yapılandırmada yaklaşık 1 ay uzatılan süre, 25 Kasım Cuma günü sona eriyor.

Ankara Büyükşehir'den kaçak yapı duyurusu!

Ankara Büyükşehir Belediyesi kaçak yapılarla ilgili bir duyuru yaptı. İşte Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan o duyuru...

Ankara Büyükşehir'in imar planına tepki!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 13 Mayıs 2016'da yaptığı imar planı değişikliğinin altına imza atması başkentin gündemine oturdu. Muhalefet parti milletvekilleri ve sivil toplum kuruluşları yapılan değişikliğe tepki gösterdi.

Ankara Büyükşehir'den Ankara Kalesi açıklaması!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara Kalesi surlarında meydana gelen çatlaklara ilişkin ortaya atılan iddiaların tamamen ideolojik ve gerçek dışı olduğunu bildirdi.

Ankara Büyükşehir'den 5 yeni üst geçit!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 5 yaya üst geçidinin daha yapımını tamamlayarak hizmete açtı. İşte Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından ihtiyaç ve yaya güvenliği nedeniyle yapılan üst geçitler...

Urla'da barakaları yıkılan vatandaşlar eylem yapacak!

İzmir'in Urla ilçesinde kaçak olduğu gerekçesiyle barakaları yıkılan vatandaşlar, seslerini duyurmak için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun evinin önünde çadır kurmak amacıyla Ankara'ya hareket etti.

Ankara Etlikte yıkılan üst geçit tamamen kaldırıldı Haberi

Ankara Etlikte yıkılan üst geçit tamamen kaldırıldı

Etlik Caddesi’nden Bentderesi istikametine giden 06 FH 4704 plakalı ASKİ’ye ait kamyon, dorsesine yüklenen kepçeyi önceki gün 16.00 sularında Etlik Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde bulunan üst geçide çarptı. Aynı zamanda Devr-i Alem isimli restoranın da yer aldığı yaya üst geçidinin hastane tarafındaki bölümü yıkıldı. Restoranın tadilat nedeniyle kapalı olması ve kaza sırasında üst geçitte kimsenin bulunmaması facianın önüne geçmişti. 


GECE BOYUNCA ÇALIŞMA SÜRDÜ

Kazanın ardından olay yerine gelen Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler üst geçitte hasar tespit çalışması yaptı. Yıkılmayan bölümde de hasar oluştuğunun belirlenmesi üzerine tüm geçidin kaldırılması kararlaştırıldı. Yaklaşık 19 saat süren çalışmanın ardından üst geçit, dün öğle saatlerinde tamamen kaldırıldı ve Etlik Caddesi yeniden trafiğe açıldı. Büyükşehir yetkilileri, iki hastane arasında bulunan ve yayalar...