04 / 05 / 2024

Ankara Grannos Termal Otel ne zaman açılıyor?

Ankara Grannos Termal Otel ne zaman açılıyor?

Grannos Termal Otel ve Kongre Merkezi, Haymana'nın ilk ve tek 5 yıldızlı oteli Grannos Termal Ocak'ta açılıyor. Şahinler Toprak Limited Şirketi Ortağı Zekai Şahin, termal ile ilgili açıklamalar yaptı.



Ankara'nın ticaret ve sanayi hayatına akaryakıt ve beton tesisleriyle hizmet veren Şahinler Toprak Limited Şirketi, turizm sektöründe de emin adımlarla ilerliyor. Şahinler Toprak Limited Şirketi Ortağı Zekai Şahin, Ankara'ya 71 kilometre yakınlıkta Haymana'da Grannos Termal Otel ve Kongre Merkezi yatırımını yaptıklarını söyledi. 


Yatırımın bölgede ilk ve tek beş yıldızlı otel olma özelliği taşıdığını belirten Şahin, "Turizm yatırımına yöneldik. 2011 yılında yatırıma başlandı. Tesis 41 bin 500 metrekare kapalı, 45 bin metrekare açık alana sahip olacak. 216 odada 548 kişiye 180 personel ile hizmet verecek. Ek yatakla birlikte bu yatak kapasitesi gerektiğinde 648 kişiye kadar çıkartılabilir. 6 farklı noktada çok amaçlı toplantı salonları bulunuyor, içerisinde araç lansmanı dahi yapılabilecek teknik altyapıya sahip kongre salonu olarak da kullanabilecek kolonsuz bir balo salonumuz var" diye konuştu. 


TERMAL TESİSLERİYLE İDDİALI 

Haymana'nın termal suyunun dünyanın en iyi termal su kaynakları arasında yer aldığını hatırlatan Şahin, "Haymana'daki termal su, içinde barındırdığı mineraller açısından dünyadaki en değerli termal sular arasında yer alıyor. Mineral değerleri, Fransa'nın Vichy kentindeki mineral değerleri ile aynı. Özellikle selenoid açısından zengin olan suyumuz, 42 derecede kaynağından direk olarak otel havuzlarımızda işlem görmeden kullanıma sunuluyor. Toplam 4500 metre kare alana yayılan termal spa alanımızdaki 6 özel aile banyosu, 4 VIP aile banyosu, Türk hamamı, buhar odaları, saunalar, tuz odaları, açık ve kapalı su kaydırakları ile hem yaz, hem de kış aylarında 3 kuşağın bir arada keyifli zaman geçireceği alanlar tasarladık. Tesisimizde 4 termal havuz, 3 adeti su kaydırakh olmak üzere 5 adet eğlence havuzu bulunmakta. Tesislerimiz Ankara'ya 71 kilometre yakınlıkta Bu bir avantajdır. Ayrıca hafta sonları sadece termal amaçlı değil ailelerin de birlikte vakit geçirebilecekleri bir mekan olmasını hedefledik. Bunun dışında birçok toplantıya ev sahipliği yapmak istiyoruz. Misafirlerimizin sadece toplantı değil toplantı ile birlikte kendilerine de özel zaman ayırmalarını istiyoruz. Hem iş hem tatil fırsatını aynı anda sunabileceğiz. Uzakdoğu'dan gelen özel terapisüerinıiz SPA merkezimizde gerçek masaj hizmetlerini sunacaklar." diye konuştu. 


2015 YILINDA DEVREYE GİRECEK 

Bu tesis için 85 milyon TL'lik bir yatırım yapıldığını anlatan Şahin, 2015 yılının başında hizmet vermeye başlayacağını söyledi. 180 kişilik bir ekip ile hizmet vereceklerini ve ilk yıl için yüzde 40 doluluk oranı hedeflediklerini anlatan Şahin, ayrıca belirli sayıda odanın da devre tatil benzeri özel bir sistem ile satışa sunulacağını söyledi. Şahin, "Yılbaşında burada hizmet vermeye başlamış olacağız. Bütün enerjimizi bu otelde harcamayı istiyoruz. Önümüzdeki yıllarda bu otelde elde ettiğimiz tecrübe ile turizm sektöründe farklı yatırımlar yapmayı de hedefliyoruz. Ankara'da öncü olmayı istiyoruz. Ama Türkiye genelinde farklı lokasyonlar da olabilir" dedi. 


ÇOCUKLARA ÖNEM VERİYORUZ 

Müşteri kitlesi içinde çocuklara önem verdiklerini bu nedenle de 2 bin 500 metrekarelik alanı çocuklara ayırdıklarını vurgulayan Şahin, "Çocuklar bizim için çok önemli. Çocukların mutlu ve güzel anılara sahip olması için toplamda 2500 metrekarelik bir alanı çocuk aktivite ve eğlenceleri için planladık. Onlar ne kadar mutlu ise aileleri de o derece mutlu olup kendilerine vakit ayırabiliyorlar. Pedagoji eğitimi almış eğitmenlerimiz eşliğinde çocuklar günlerini geçirecekler. Otel içindeki farklı animasyonlarla çocukların eğitimine de katkıda bulunmak arzusundayız" bilgilerini verdi. 


Ticaret Gazetesi


Geri Dön