29 / 04 / 2024

Ankara-Haymana yol inşaatı meclis gündeminde!

Ankara-Haymana yol inşaatı meclis gündeminde!

Bağımsız Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Ankara-Haymana yol inşaatına ilişkin soru önergesi hazırladı. Nazlıaka sorularını Başbakan Yıldırım'a iletti.



Ankara-Haymana yol inşaatı meclis gündeminde!


Bağımsız  Ankara  Milletvekili Aylin Nazlıaka, Ankara-Haymana yol inşaatına ilişkin soru önergesi hazırladı. Nazlıaka sorularını Başbakan Yıldırım'a iletti.


Ankara Haymana yolunun, Gölbaşı Haymana arasında kalan bölümünde yol çalışmalarının 2015 yılı Aralık ayında başladığını belirten Nazlıaka önergesinde "Yol çalışmalarının başlamasıyla birlikte Gölbaşı-Haymana arasında ulaşım adeta bir çileye dönmüştür. Çok sayıda vatandaşımız bozulan yollar ve yan yollardan sağlanan ulaşım nedeniyle ulaşımda büyük sorunlar yaşandığını, araçlarının ciddi hasar gördüğünü dile getirmektedir.


Konuyla ilgili olarak Aralık 2015 tarihinde basına yansıyan haberlerde; "Ankara Büyükşehir Belediyesinin açıklamalarına yer verilmiştir. Bu açıklamada; karayolları ile imzalanan protokole göre yol çalışmasında herhangi bir can ve mal kaybı olmaması için trafiğe kapatılacak. 7 Aralık Pazartesi günü araç trafiğine kapatılacak yol, Yeşilyurt Mahallesinden geçerek, Çayraz Mahallesi yakınındaki kavşak ile tekrar Ankara yoluna bağlanacak, 2015 yılı Mayıs ayına kadar alt yapı ve dolgu çalışmaları bitirilecek olan yolun açılış tarihi ise Temmuz 2016'dır." bilgisi yer almıştır.


Haymana Gölbaşı yolunun aradan geçen 9 ayda sadece bir şeridinin yaklaşık yüzde 60'ı bitirilmiş durumdadır. Yetkililerin açılış için sürekli tarih vermesine rağmen bu yolun bitirilmesinin daha uzun süreceği görülmektedir." dedi.


Nazlıaka'nın soruları


1. Haymana Gölbaş'ı yolunun aradan geçen dokuz ayda ancak bir şeridinin yüzde altmışının tamamlandığı görülmektedir. Yola başlanmasının üzerinde iki bayram geçmiştir. Yolun bitirilmesi için daha kaç bayram beklenecektir?


2. Bu yol hangi tarihte hizmete alınacaktır? Yaşanan gecikmenin nedenleri nelerdir?


3. Vatandaşlarımızın yol yapımı nedeniyle yaşadıkları mağduriyet ortadadır. Bu mağduriyetin en aza indirilmesi için neden zamanında önlem alınmamıştır? Bundan sonra hangi önlemler alınacaktır?


4. Ankara Büyükşehir Belediyesinin plansız programsız çalışmalarının beceriksizliğinin faturasını vatandaşlarımız mı ödemek zorundadır? Bu gecikme nedeniyle Büyükşehir Belediyesine yönelik bir yaptırımınız olacak mıdır?





Geri Dön