02 / 05 / 2024

Ankara Hurdacılar Kavşağı'na U dönüşü üst geçit köprüsü geliyor!

Ankara Hurdacılar Kavşağı'na U dönüşü üst geçit köprüsü geliyor!

ANKARA Büyükşehir Belediyesi tarafından Çevre Yolu ve Anadolu Bulvarı'nın kesiştiği noktada bulunan Hurdacılar Sitesi Kavşağı'na yapılan ve yeni bir bağlantı noktası olan Hurdacılar Sitesi 'U' dönüş üst geçit köprüsü hızla ilerliyor.



Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Vedat Üçpınar, Hurdacılar Sitesi 'U' Dönüş Üst Geçit Köprüsü'nün betonarme imalatlarında sona gelindiğini, köprü yaklaşım dolgu çalışmaları ve istinat duvarı imalatlarının hızla devam ettiğini söyledi. Çevre oto yolunun trafikte en yoğun olduğu noktanın Anadolu Bulvarı ile Hurdacılar Sitesi'nin bulunduğu bağlantı noktası olduğunu belirten Vedat Üçpınar, Bu çalışmayla Hurdacılar Sitesi Kavşağı'ndaki trafiği rahatlatmayı amaçlıyoruz. Projenin ilk kısmı olan Hurdacılar Sitesi 'U' dönüş köprüsünün yapımı hızla devam ediyor" dedi.


Hurdacılar Sitesi “Uö Dönüş Üst Geçit Köprüsü'nün 3 şeritli, 60 metre uzunluğunda olacağını kaydeden Vedat Üçpınar, çalışmanın ilk etabı tamamlandığında, Keçiören yönünden gelip Anadolu Bulvarı şehir merkezi yönüne dönecek araçların, hiç trafik ışığında beklemeden Yakacık Mahallesi Hurdacılar Sitesi tarafında U dönüş üst geçit köprüsüyle transit ilerleyebileceklerini söyledi.


ASKİ ARITMA TESİSİ ÖNÜNE "U"DÖNÜŞ KÖPRÜSÜ

Proje kapsamında ASKİ Arıtma Tesisi önünde de “Uö Dönüş Üst Geçit Köprüsü yapılacağını da ifade eden Vedat Üçpınar, “Yakacık Mahallesi ve Hurdacılar Sitesi'nden çıkan araçlar otoyola bağlanacak. Çevre Yolu'nun Yuva Mahallesi yönünden gelenlerin, Karşıyaka Mezarlığı tarafına dönüşleri transit olarak sağlanabilecek"diye konuştu. ASKİ Arıtma Tesisi önünde yapılacak U dönüş üst geçit köprüsünün yapımına gerekli resmi işlemlerin tamamlanmasıyla başlanacağını belirten Üçpınar, ayrıca TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonu önünde altgeçit (battı-çıktı) yapılacağını ve zemin etütleri ile projelendirme çalışmalarının devam ettiğini söyledi.


Üçpınar, yapılacak çalışmalarla, Anadolu Bulvarı'nda Balgat Fen Lisesi Kavşağı'na kadar araçların kesintisiz olarak devam etmesinin hedeflendiğini bildirdi.


Hürriyet 


Geri Dön