04 / 05 / 2024

Ankara-İzmir YHT projesi için alındığı iddia edilen kredi TBMM gündeminde!

Ankara-İzmir YHT projesi için alındığı iddia edilen kredi TBMM gündeminde!

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Projesinin finansmanı için İngiltere'den alındığı iddia edilen krediye ilişkin soru önergesi verdi. İşte Atila Sertel'in o soruları...



CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Projesinin finansmanı için İngiltere'den alındığı iddia edilen krediye ilişkin verdiği soru önergesinde, "17 Mart 2022 tarihinde Anadolu Ajansı'nda "İngiltere'den Ankara-İzmir YHT için rekor  finansman" başlığıyla verilen haberde, "Türkiye, demir yolları projeleri için geçen yıl  imzaladığı kredi anlaşmalarıyla toplamda 6 milyar dolar finansman sağlarken, bunun 2,8  milyar doları Ankara-İzmir Yüksek Standartlı Demiryolu Projesi (Ankara-İzmir YHT) için  kullanılacak" denildi" ifadelerini kullandı ve bu haberi Anadolu Ajansı'nın Hazine ve Maliye Bakanlığı'nı referans alarak geçtiğini belirtti.

Ankara-İzmir YHT projesi için alındığı iddia edilen kredi TBMM gündeminde! 

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel'in konuyla ilgili soruları şu şekilde: 

1- İngiltere' den sağlandığı söylenen 6 milyar Euro'luk kredi kullanıldı mı?  

2- İddia edildiği gibi 6 milyar Euro'luk bu kredinin 2.8 milyar Euro'su Ankara-İzmir  YHT Tren projesinde kullanılmak üzere Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na ya da TCDD'ye aktarıldı mı? Ya da aktarılacak mı?  

3- Şimdiye kadar aktarılmadıysa bunun sebebi nedir?  

4- Bahse konu bu kredi sağlandıysa veya sağlanırsa Ankara-İzmir YHT Projesi ne zaman  tamamlanacak ve hangi tarihte hizmete alınacaktır? 

Hızlı Tren bileti fiyatları bir senede yüzde 75 zamlandı! YHT İstanbul, Ankara, Konya... 5 Temmuz 2022 fiyat listesi...

İzmit Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm ihalesi Meclis gündemine taşındı! İhale neden ertelendi?

2002-2022 yılları arasında Türkiye'den gayrimenkul satın alan yabancılar TBMM gündeminde!


Geri Dön