07 / 05 / 2024

Ankara-Kayseri YHT hattı 3 yılda tamamlanacak!

Ankara-Kayseri YHT hattı 3 yılda tamamlanacak!

Ankara-Kayseri arasındaki 7 saatlik mesafeyi 2 saate indirecek yüksek hızlı tren için ihaleye çıkıldı. "Yerköy-Şefaatli-Kayseri Demiryolu, Etüt, Proje, Mühendislik ve Danışmanlık Hizmet Alımı" ihalesine 10 firma teklif verdi.



Çift hatlı 142küometrelik YHT projesinin 2018 yılında hayata geçirilmesi planlanıyor. İhale için teklif veren firmalar; Altınok Müşavirlik, Botek, Emay Mühendislik, Erka-As-Optim-Koba. Mecioğlu Mühendislik. Protek-Mega Mühendislik, Tümaş Türk Mühendislik, Temat-Su Yapı-KGM, Yüksel Proje, Yüksel Domaniç oldu. Yapılacak değerlendirme çalışmalarının ardından uygun bulunan firmaların mali zarfları açılacak. 



1.9 milyar TL'lik kaynak 

Çift hat donanımlı olarak hayata geçirilmesi planlanan yüksek hızlı trenin, müşavirlik ve kontrolörlük hizmetleri için 1.9 milyar lira ayrıldı. Yozgat'ın Yerköy İstasyonu ile Kayseri arasındaki 142 km'lik hatta sürdürülecek ikinci etap yol yenileme çalışmaları yaz aylarında başlayacak. Bu güzergahta yapılacak iyileştirmelerde aksama olmadığı takdirde, proje 3 yılda tamamlanacak ve  Ankara  ile Kayseri arasındaki 7 saatlik yolculuk süresini 2 saate indirecek. 



Ankara-Sivas YHT ile eş zamanlı bitirilecek 

Ankara-Sivas YHT Projesi'nin ilk etabını oluşturan Yozgat'ın, Yerköy ilçesi ile Sorgun arasındaki altyapı çalışmaları tamamlanırken, ikinci etabı oluşturan Sorgun-Sivas ve üçüncü etabı oluşturan Yerköy-Kırıkkale arasındaki çalışmalar yüzde 50 seviyesine ulaştı. Ankara-Yerköy Elmadağ geçişi ile Yerköy- Kayseri arası mevcut demiryolu hattında yapüacak iyileştirmeyle hızlı tren devreye sokulacak. Proje, öngörülen yatırım programı uyarınca Ankara-Sivas YHT projesi ana hattıyla eşzamanlı olarak bitirilecek. 



Dünya


Geri Dön