19 / 05 / 2024

Kayseri YHT ne kadar sürecek

Kayseri YHT ne kadar sürecek

Ankara-Kayseri arasındaki 7 saatlik mesafeyi 2 saate indirecek yüksek hızlı tren için ihaleye çıkıldı. "Yerköy-Şefaatli-Kayseri Demiryolu, Etüt, Proje, Mühendislik ve Danışmanlık Hizmet Alımı" ihalesine 10 firma teklif verdi.

Ankara-İzmir hızlı tren hattında son durum ne? Ankara-İzmir YHT ne zaman açılacak, Ankara-İzmir YHT durakları 2024!

Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı'nda çalışmalar hız kesmeden devam ederken pek çok kişi de Ankara-İzmir YHT ne zaman açılacak sorusunun yanıtını merak ediyor. İşte Ankara-İzmir YHT projesi ile ilgili detaylar...

Kayseri Şeker halka arz sonuçları belli oldu! Kayseri Şeker borsa işlem tarihi ne zaman?

Kayseri Şeker halka arz sonuçları belli olmasının ardından ilgili vatandaşlar Kayseri Şeker’in borsaya ne zaman gireceği konusunu merak etmeye başladı. Kayseri Şeker'in yatırımcıları halka arz sonuçları ve borsa işlem tarihini sorgulamaya başladı.

Ankara-Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Hattı'nın temeli bugün atılıyor! Ankara-Kayseri Hızlı Tren Hattı ne zaman tamamlanacak?

Ankara-Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Hattı'nın temeli bugün atılıyor. Ankara-Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Hattı'yla Ankara-Kayseri arası 2 saate düşecek. Peki Ankara-Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Hattı ne zaman açılacak? İşte Ankara-Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Hattı'yla ilgili merak edilenler...

Kayseri'de konut kooperatifi mağduru olduklarını öne süren 500 kişi eylem yaptı!

Kayseri'de üye oldukları konut kooperatiflerinin mağduru olduklarını öne süren yaklaşık olarak 500 kişi, eylem yaptı.

Ankara-Kayseri YHT projesinin sözleşmesi haftaya imzalanacak!

Ankara-Kayseri Yüksek Hızlı Tren Proje çalışmalarının bitirildiğine dikkat çeken AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, “Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan kredi onayı alındı ve müjde veriyorum ihalesi yapıldı. Haftaya sözleşme imzalanacak” diye konuştu. 

Kayseri Kocasinan kentsel dönüşüm projesinde son durum ne?

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kocasinan Belediyesi, Yeşil Mahalle dönüşüm projesi için düğmeye bastı. Peki Kayseri Kocasinan kentsel dönüşüm projesinde son durum ne?

Kayseri Güneşli'de 1 milyon metrekarelik arazide villa yapılmasına tepki!

Kayseri’nin Güneşli Mahallesi’nde köylülerin 1960'da Tarım Meslek Lisesi yapımı için bağışladığı yaklaşık 1 milyon metrekare büyüklüğündeki alana Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin villa yapma kararına mahalle sakinleri tepki gösterdi.

Kayseri YHT ve Kayseri Havalimanı'nın genişletilmesi talebi mecliste!

Kayseri Yüksek Hızlı Tren Projesine ve Kayseri Havalimanı'nın genişletilmesi talebi meclis gündemine taşındı. CHP'li Arık, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri YHT'nin tamamlanma süreci mecliste!

Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri Hızlı Tren Projesinin tamamlanma süreci meclis gündemine taşındı. CHP'li Özdemir, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TOKİ Kayseri Kocasinan 2020 kura çekilişi ne zaman? Kayseri kura tarihi 2020!

TOKİ Kayseri Kocasinan 2020 kura çekilişi ne zaman? Kayseri kura tarihi 2020 açıklandı mı? TOKİ 100 bin konut Kayseri kura çekilişi ne zaman yapılacak?

TOKİ Kayseri 2020 kura çekimi ne zaman yapılacak?

TOKİ Kayseri 2020 kura çekimi ne zaman yapılacak sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. Kura heyecanının başladığı Kayseri TOKİ projeleri 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon konut seçenekleri bulunuyor. 

Kayseri Millet Bahçesi’ne hizmet binaları inşa edilecek!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kayseri Büyükşehir Belediyesi, 1 milyon 260 bin metrekaresi Millet Bahçesi’ne dönüşecek olan Hava İkmal arazisinde yapılan protokol gereği hizmet binaları inşa edecek.

Kayseri Yahyalı-Mansurlu-Kozan yolu ne zaman tamamlanacak?

Kayseri Yahyalı-Mansurlu-Kozan yolu TBMM gündeminde konu oldu. MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Kayseri Yahyalı-Mansurlu-Kozan yolunun ne zaman tamamlanacağını Bakan Turhan'a sordu..

Kayseri YHT ne kadar sürecek Haberi

Kayseri YHT ne kadar sürecek

Çift hatlı 142küometrelik YHT projesinin 2018 yılında hayata geçirilmesi planlanıyor. İhale için teklif veren firmalar; Altınok Müşavirlik, Botek, Emay Mühendislik, Erka-As-Optim-Koba. Mecioğlu Mühendislik. Protek-Mega Mühendislik, Tümaş Türk Mühendislik, Temat-Su Yapı-KGM, Yüksel Proje, Yüksel Domaniç oldu. Yapılacak değerlendirme çalışmalarının ardından uygun bulunan firmaların mali zarfları açılacak. 



1.9 milyar TL'lik kaynak 

Çift hat donanımlı olarak hayata geçirilmesi planlanan yüksek hızlı trenin, müşavirlik ve kontrolörlük hizmetleri için 1.9 milyar lira ayrıldı. Yozgat'ın Yerköy İstasyonu ile Kayseri arasındaki 142 km'lik hatta sürdürülecek ikinci etap yol yenileme çalışmaları yaz aylarında başlayacak. Bu güzergahta yapılacak iyileştirmelerde aksama olmadığı takdirde, proje 3 yılda tamamlanacak ve Ankara ile Kayseri arasındaki 7 saatlik yolculuk süresini 2 saate indirecek. 



Ankara-Sivas YHT ile eş zamanlı bitirilecek 

Ankara-Sivas YHT Projesi'nin ilk etabını oluşturan Yozgat'ın, Yerköy...