28 / 04 / 2024

Ankara Keçiören’e iki adet Milli Mücadele Müzesi inşa edilecek!

Ankara Keçiören’e iki adet Milli Mücadele Müzesi inşa edilecek!

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok yaptığı açıklamada, Keçiören'e Milli Mücadele'ye ilişkin 2 müze birden inşa edeceklerini müjdeledi.



Keçiören Belediyesi tarafından yapılan açıklamada görüşleri yer alan Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Keçiören'e Milli Mücadele'ye ilişkin 2 müze birden kazandıracaklarını söyledi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Turgut Altınok, Çoban Mektebi olarak da bilinen Ziraat Mektebi’ni müze haline getirmek amacıyla Milli Emlak Genel Müdürlüğü ile protokol imzalayarak buranın restorasyon çalışmalarını devraldıklarını, Atatürk Evini restore etmek için ise  Ankara  Üniversitesiyle protokol imzalayıp ihaleye çıkacaklarını da söyledi.

Ankara Keçiören’e iki adet Milli Mücadele Müzesi inşa edilecek!

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya geldikten sonra Keçiören’de yer alan Meteoroloji Genel Müdürlüğü binasını karargah olarak kullandığını da anımsatan Altınok, şöyle konuştu:

"Şehrimize iki müze birden kazandıracağız. Aynı zamanda bu müzelerin etrafında bulunan 17 bin metrekarelik alanı da yeşillendirerek gül ve çiçek vadisi yapacağız. Keçiören’in Milli Mücadele’de önemli bir yeri vardır. Büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk Ankara’ya geldikten sonra karargah olarak Keçiören’i kullanmıştır. Bu anlamda Keçiören Milli Mücadele’nin karargahıdır. Geçmişine sahip çıkmayan devletlerin ve milletlerin geleceği olmaz. Biz de tarihimize ve geçmişimize sahip çıkarak Milli Mücadele’nin yönetildiği yapılarımızı müze haline getiriyoruz. Önümüzdeki yıllarda Atatürk’ün Ankara ve Keçiören’e gelişini aslına uygun olarak müze haline getireceğimiz Ziraat Mektebi ve Atatürk Evi’nde kutlayacağız."

Bursa, Konya ve Tunceli'deki 3 müze açılıyor!


Geri Dön