27 / 04 / 2024

Ankara lüks konutların başkenti haline geldi!

Ankara lüks konutların başkenti haline geldi!

Geçmiş yıllarda apartman ve sitelere ev sahipliği yapan Ankara, gayrimenkulün de başkenti haline geliyor. Ankara, son yıllarda lüks ve marka konut projelerini çekiyor. Çalışmalar, Çankaya ve Ümitköy ve Or-An'da yoğunlaşıyor...



Ankara, son yıllarda lüks ve marka konut projelerini çekiyor. Çalışmalar, Çankaya ve Ümitköy ve Or-An'da yoğunlaşıyor. Sektör temsilcileri gelecekten umutlu..


Geçmiş yıllarda apartman ve sitelere ev sahipliği yapan Ankara, gayrimenkulün de başkenti haline geliyor. Sosyal yapısını giderek geliştiren Başkent, son yıllarda lüks ve marka konut projelerinin merkezi haline geldi. Büyük ölçekli projeler daha çok Çankaya, Çumurambar, Çayyolu, Ümitköy ve Or-An bölgesinde yoğunlaşıyor. Yapılaşmanın yüksek olduğu bölgeler arasında Söğütözü, Çukurambar, Beysukent, Bilkent gibi semtler geliyor. 


GİDEREK BÜYÜYOR Eva Gayrimenkul Değerleme  Ankara  Bölge Müdürü Zeynel Akkaya, SABAH Ankara için Başkent emlak sektörünü değerlendirdi. Akkaya'nm hazırladığı rapora göre, artan nüfus ve göç alımının devam etmesi nedeniyle yeni alanlara ihtiyaç duyan Başkent'te gelişim bölgesi güney ve batıya doğru kayıyor. Yeni ve değerli yatırım bölgelerinin ortaya çıktığı Ankara'da, Eskişehir Yolu başta olmak üzere gelişim alanları İstanbul Yolu, Konya Yolu ve Samsun Yolu olarak 4 ana kol üzerinde yürüZEYNEL Akkaya, Çayyolu, Bilkent, Beysukent ve Ümitköy'deki yerleşimlerin şehrin batıya doğru büyüdüğünü gösterdiğini belirterek, Eryaman, Temelli, Oran, İncek gibi yerlerin de hızla geliştiğine dikkat çekti. Balgat, Dikmen, Çiğdem, Or-An gibi yerleşkelerin lüks iş merkezleri, rezidanslar ve nitelikli projelerle Konya Yolu'nu prestijli hale getirdiğine değinen Akkaya, "Ankara'da hala nitelikli konut ve ofis ihtiyacı bulunmaktadır. Sektörün gelecek yıllarda daha da gelişeceği tahmin edilmektedir" dedi. 

yor. 


MARKA PROJELER VAR Ankara, lüks ve marka konut projelerine yönelmeye başladı. Bunda halkın gelir seviyesinin artması, yerli ve yabancı sermayeli şirketlerin Ankara'da bölge müdürlüklerini oluşturması etkili oldu. Yapılaşma fiyatlarının yüksek olduğu bölgeleri ise Söğütözü, Çukurambar, Beysukent, Bilkent, Çayyolu, Ümitköy, Yaşamkent, Öveçler, Gaziosmanpaşa, Yenimahalle, Keçiören, Batıkent, Etimesgut ve Mamak oluşturuyor. 


Melike Yıldız/ Ankara


Geri Dön