28 / 04 / 2024

Ankara Otonomi için geri sayım başladı!

Ankara Otonomi için geri sayım başladı!

Ankara'da yüzlerce galericinin heyecanla beklediği Otonomi için geri sayım başladı. Kent merkezindeki galerilerin büyük kısmı taşındı. Karara uymayanlar için yarından itibaren yasal işlem başlatılacak



Oto galericilerin yıllardır beklediği hayal gerçek oluyor. Başkent Otomotivciler Derneği (BOD) Başkanı Aydın Erkoç, "551 galeriyi ağırlayacak dünyanın en büyük otomotiv AVM'si 1 Mart'ta kapılarını açıyor. Ankaralıların 11 yıllık hayali gerçek oluyor" dedi. Otonomi ve taşınma süreci ile ilgili SABAH Ankara'ya bilgi veren Erkoç, galerilerin tamamın Otonomi'ye taşınacağı 1 Mart'tan itibaren Ankara'da yeni bir dönemin başlayacağını söyledi. Erkoç, "1 Mart'ta 500 galeri Otonomi'ye taşınacak. Hem çevre hem de bina sakinlerine huzursuzluk veren galeriler şehir içinde kalmayacak. Şehir merkezlerinde galerilerden kaynaklanan bıçaklı, sopalı kavgalar bitecek. Zamanında buralarda cinayetle bile işlendi, bunlar da son bulacak. 11 yıldır kangren olan galerilerin taşınması yıllar sonra Ankara'da hayata geçiyor" diye konuştu. Galerilerin taşınmasıyla ilgili yaşanan tartışmalara da değinen Erkoç, tartışmaların yersiz ve göstermelik olduğunu söyledi. Erkoç, "Bir grup çıkmış 'Kamyoncular, traktörcüler ne olacak, bize neden yer vermiyorsunuz?' diyor. Şu anda proje tamamlanmış, esnaf dükkanlarına taşınacak birileri çıkmış yer kavgası arıyor. Bunlar '3-4 sene daha eski yerlerimizde kalırız, AK Parti ve Melih Gökçek giderse bize de dokunan olmaz eski yerlerimizde devam ederiz' kafasında. Adam 'Otonomi'ye gitmem sokakta arabamı satarım' diyor. Muhalif olmanın da bir sınırı var" dedi. 


551 DÜKKANLI DEV OTO AVM 

Galerilerin büyük kısmının taşındığını söyleyen Erkoç, "24 saat güvenlik sistemi ile izlenecek 551 dükkanla birlikte insanların gezip, eğlenceli vakit geçirerek alış veriş yapabileceği dev oto AVM artık hazır" dedi. Erkoç, "375 dönümlük 2. el araçlar için 551 showroom ile açılışa hazır olan Avrupa'nın en büyük otomotiv AVM'si Otonomi ile tüketici, galerici, sektör, devlet, Ankara, ülke, yani herkes kazanacak. Şehirde 2. el araç ticareti yapan tüm esnafa yetecek hacimde, herkese uygun fiyatla yerimiz var. Otonomi de kayıt dışılığa ve dolandırıcılığa izin vermeyeceğiz. Şeffaf ve güvenli satış alanlarında hem esnaf hem de müşterilerim rahat edecek" diye konuştu. 


TIR'LAR İÇİN DE SON GÜN YARIN 

Şaşmaz' da bulunan TIR-kamyon parkları ile cadde üzerine park yapan ağır tonajlı araçların da Kazan'da yapılan tesislere taşınması için verilen süre de yarın doluyor. Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Abdurrahman Karabudak, karara uymayanlar hakkında yasal işlem yapılacağını bildirdi. Karabudak, oto galerilerinin şehir dışına taşınması konusunda,  Ankara  Valiliği'nin yazısı üzerine Büyükşehir Meclisi'nde karar alındığını hatırlattı. 


8 İLÇEDE 700 İŞ YERİNE TEBLİGAT

Karabudak, yarından itibaren Otonomi'ye taşınmamış olan oto alım satım galerilerinin ruhsatlarının iptal edileceğini, işyerlerinin de mühürlenerek faaliyetten men edileceğini söyledi. Karabudak, Ankara Zabıta Koordinasyon Kurulu'nun Altındağ, Çankaya, Etimesgut, Keçiören, Mamak, Pursaklar, Sincan ve Yenimahalle olmak üzere 8 merkez ilçede toplam 700 işyerine tebligat yaptığını belirtti. 


KARAR 15 OCAK TARİHİNDE ALINDI

Şaşmaz bölgesinde bulunan TIR ve kamyon parkları ile cadde üzerine park yapan ağır tonajlı araçların Kazan'da yapılan tesislere, her türlü lojistik depo ve ambarların da çevre yolunun ve yerleşim alanlarının dışına taşınmaları konusundaki Büyükşehir Belediye Meclisi kararı 15 Ocak'ta alınarak tüm ilgili iş yerlerine tebliğ edilmişti. 


POLİS VE ZABITA DENETLEYECEK

Yarından itibaren Büyükşehir Zabıta ekipleri, Valilik koordinesinde ve emniyet güçleriyle birlikte, oto galerilerin Akyurt'a; kamyon, TIR parkları ve ambarların da Kazan'a taşınması konusunda denetim yapacak. 



Sabah


Geri Dön