30 / 04 / 2024

Ankara Şereflikoçhisar'daki eski hastane binası TBMM'de!

Ankara Şereflikoçhisar'daki eski hastane binası TBMM'de!

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Ankara Şereflikoçhisar'da bulunan eski devlet hastanesi binasının akıbeti ile ilgili olarak 3 soru hazırladı..



Ankara Şereflikoçhisar daki eski hastane binası TBMM de!


CHP  Ankara  Milletvekili Levent Gök, Ankara Şereflikoçhisar'da bulunan eski devlet hastanesi binasının akıbetine ilişkin soru önergesi hazırladı. CHP'li Gök, sorularını Başbakan Yıldırım'a iletti.


"Ankara Şereflikoçhisar İlçe Devlet Hastanesinin taşınmasından sonra eski hastane binası kaderine terkedilmiştir. Söz konusu bina için herhangi bir güvenlik önlemi alınmamış, hastane de kalan kullanılabilir durumdaki eşya ve malzemelerin tamamı talana uğramıştır." şeklinde açıklamalarda bulunan Gök, "Kalorifer petekleri ve kapıları dahi çalınan eski hastane binası uyuşturucu kullanımına ve diğer gayrı ahlaki durumlara ev sahipliği yapmaktadır. İlçe sakinleri binanın biran önce yıkılmasını veya gerekli önlemlerin alınmasını talep etmektedirler." diyerek 3 soru sordu.


Gök'ün soruları

1. Eski hastane binasının akıbetine ilişkin nihai karar nedir?


2. Eski hastane binasının mevcut durumunun çok sayıda sorun yaratacağı bilinirken, neden şimdiye kadar herhangi bir uygulama yapılmamıştır?


3. Eski hastane binasının yıkımı veya başka bir amaçla değerlendirilmesi süreci başlayana kadar binanın güvenliği için hangi önlemler alınacaktır?





Geri Dön