02 / 05 / 2024

Şanlıurfa Akçakale eski hastane binası konuk evine dönüştürüldü!

Şanlıurfa Akçakale eski hastane binası konuk evine dönüştürüldü!

Şanlıurfa Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, geçen eylül ayında Akçakale Devlet Hastanesinin yeni binasında hizmet vermeye başlamasıyla eski hastane binası atıl duruma geldi.



Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde eski hastane binası, Suriyelilere için konuk evine dönüştürüldü. Valilik ve Dilruba Evleri Yardımlaşma Derneği arasında imzalanan protokolle, eski hastane binası tadilattan geçirilerek ilçede yaşam mücadelesi veren yetim, dul, yatağa bağlı ve çadırda yaşayamayacak kadar hasta Suriyelilere konuk evi olarak hizmet vermeye başladı.

- Psikolojik destek de verilecek

Şu anda çoğu çocuk 300 Suriyelinin kaldığı konuk evinde, misafirlere sağlık hizmetinin yanı sıra psikolojik destek ve eğitim hizmetleri de verilecek.

Vali İzzettin Küçük, Suriyeli misafirlere her türlü türlü desteği sağlamaya çalıştıklarını kaydederek, "Şanlıurfa'ya gelen Suriyeli misafirlerimize ilk günden bu yana halkımızla birlikte her türlü desteği veriyoruz. Dilruba Evleri gibi iyi niyetli sivil toplum kuruluşlarımızın da çalışmalarında yanlarında olacağız" ifadelerini kullandı.


Gap Gündemi


Geri Dön