14 / 05 / 2024

Ankara Sincan metro hattına ilişkin 5 sorun mecliste!

Ankara Sincan metro hattına ilişkin 5 sorun mecliste!

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Sincan'a metro ile ulaşımda yaşanan sorunlar hakkında soru önergesi hazırladı..



Ankara Sincan metro hattına ilişkin 5 sorun mecliste!


CHP  Ankara  Milletvekili Levent Gök, Sincan'a metro ile ulaşımda yaşanan sorunları meclis gündemine taşıyarak, Başbakan tarafından yanıtlandırılması istemi ile yazılı soru önergesi hazırlamıştı. Ancak soru önergesine süresi içerisinde yanıt gelmedi.

 

2014 yılında hizmete giren Sincan Metro hattı hakkında açıklamalarda bulunan Gök "Sican yönüne gidecek olan yolcular Batıkent istasyonundan aktarma yaparak Törekent istasyonu yönüne giden vagonlara binmektedirler. Kızılay'dan 6 vagon ile çıkış yapan metro trenindeki yolcular Batıkent istasyonunda 3 vagonluk trenlere aktarma yaparak Törekent yönüne yolculuk etmektedirler. Sincan'a gitmek isteyen vatandaşlarımız Sincan Metrosunu kullanarak Törenkent'e ulaşmakta oradan tekrar ring otobüslerine binmektedir. Sincan'a gitmek isteyen vatandaşlarımızın yoğunlukla Kızılay-Çayyolu Metro hattını kullandıkları görülmüştür. Ümitköy Metro durağında inen vatandaşlarımız tekrar otobüse binerek Sincan'a ulaşmaktadırlar. Ümitköy-Sincan arası geçilen mesafe yaklaşık 15 kilometredir. Sincan halkı toplu ulaşımda çok zaman kaybetmekte ve mağdur edilmektedir." dedi. Gök, soru önergesinde aşağıdaki soruları sormuştu.

 

Gök'ün soruları


1- 2017 yılında bitirileceği söylenen Batıkent -Törekent- Çayyolu metro entegrasyonu neden halen hizmete girmemiştir?

 

2- Trafik yoğunluğunu azaltması beklenen metro hattı aksine dolmuş ve otobüs ulaşımını zorunlu kılmaktadır. Bu durumun gerekçeleri nelerdir?

 

3- Kızılay-Sincan metro hattının Sincan'a en yakın istasyonunun Sincan'a 15 kilometre uzaklıkta olmasını doğru buluyor musunuz?

 

4- Kızılay'dan 6 vagonla çıkan trenin Batıkent'te 3 vagonlu trene aktarma yapmasından doğan yoğunluğun azaltılması için hangi çalışmalar yürütülmektedir?

 

5- Sincan'a gitmek için Kızılay-Çayyolu metro hattının kullanılması, söz konusu hatta aşırı yolcu birikimine yol açmaktadır. Bu hattı rahatlatmak için hangi çalışmalar yapılmaktadır?

 


Geri Dön