30 / 04 / 2024

Ankara Siteler'de Haangar mağazası açıldı

Ankara Siteler'de Haangar mağazası açıldı

Haangar Ayakkabı Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Selçuk, "bedavadan biraz pahalı" sloganıyla Ankara'da üç ay içerisinde 50 mağaza açacaklarını söyledi



Ak Parti Çorum Milletvekilleri Murat Yıldırım ve Ahmet Aydoğmuş'la birlikte Haangar'ın  Ankara  Siteler'deki mağazasının açılışını gerçekleştiren Selçuk, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Türkiye'de genelinde 300 mağazaya ulaştıklarını, Ankara'da ise üç ay içerisinde 50 mağaza açacaklarını kaydetti.

Selçuk, küresel ekonomik krizin etkilerinin sürmesine rağmen yatırımları sürdüreceklerini vurgulayarak, geçen yıl 18 milyon ayakkabı üretimi hedeflerken, 25 milyon çift üretim gerçekleştirdiklerini, bu yıl sonunda ise 45 milyon çifte ulaştıklarını açıkladı.

Türkiye'de krizi tetikleyen bankalar olduğunu da öne süren Selçuk, bankaların kredileri gereksiz yere keserek küçük esnafı mağdur ettiklerini iddia etti.

-ÇORUM'DAN DÜNYA'YA AYAKKABI-
Selçuk, bölgesel teşviklerin sağlandığı iller kapsamında yer alan Çorum'da 20 dönüm alanda günde 100 bin çift ayakkabı üretecek fabrikayı kurmak için girişimde bulunduklarını, tesisin hayata geçmesi durumunda Çorum'dan dünyaya ayakkabı ihraç edeceklerini söyledi.

"Çin'i ucuz ayakkabı da durdurduk, ihracat yaptığımız Gürcistan ve Irak'ta Çin'i silmek üzereyiz" diyen Selçuk, bayan babet ayakkabılarda Çin ile yoğun rekabet halinde olduklarını, bu yüzden geçen yıl 7,90 lira olan babetleri bu yıl 3,90 liraya satacaklarını açıkladı.

Ak Parti Çorum Milletvekilleri Murat Yıldırım ise Haangar gibi bölgesel teşviklerden yararlanmak isteyen başka sektörlerdeki firmalara da fabrika açma konusunda yardım etmeye hazır olduklarını, Çorum'da üniversite - sanayi işbirliği konusunda da çalışmaların önemli noktalara geldiğini söyledi.

Yıldırım, yerli sanayi olarak ucuz ve kaliteli ürün üreten ve diğer ülkelerle rekabet eden Haangar firmasının ülke insanın yerli imkanlarla neler yapılabileceğini göstermesi bakımından önemli bir örnek oluşturduğunu sözlerine ekledi.

Hangaar'ın Siteler mağazası açılışına vatandaşlar büyük ilgi gösterirken, vatandaşların kilosu 5 liraya satılan ve sepetle alınabilen ayakkabılardan almak için mağaza içinde büyük kalabalık oluşturdukları görüldü.
AA

'Bedavadan biraz pahalı' diyerek 3 ayda 50 mağaza...
   Çin malına savaş açtıklarını belirten Haangar Ayakkabı Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Selçuk, Ankara'da 50 mağaza açacaklarını söyledi
HAANGAR Ayakkabı Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Selçuk, Türkiye'de genelinde 300 mağazaya ulaştıklarını söyledi. Selçuk, küresel ekonomik krizin etkilerinin sürmesine rağmen yatırımları sürdüreceklerini vurgulayarak, geçen yıl 18 milyon ayakkabı üretimi hedeflerken, 25 milyon çift üretim gerçekleştirdiklerini, bu yıl sonunda ise 45 milyon çifte ulaştıklarını açıkladı. Selçuk ayrıca Ankara'da üç ay içinde 50 yeni mağaza açma hedeflerinin olduğunun da altını çizdi.

GÜNDE 100 BİN ÇİFT
Selçuk, bölgesel teşviklerin sağlandığı iller kapsamında yer alan Çorum'da 20 dönüm alanda günde 100 bin çift ayakkabı üretecek fabrikayı kurmak için girişimde bulunduklarını, tesisin hayata geçmesi durumunda Çorum'dan dünyaya ayakkabı ihraç edeceklerini söyledi. ''Çin'i ucuz ayakkabıda durdurduk, ihracat yaptığımız Gürcistan ve Irak'ta Çin'i silmek üzereyiz'' diyen Selçuk, bayan babet ayakkabılarda Çin ile yoğun rekabet halinde olduklarını, bu yüzden geçen yıl 7,90 lira olan babetleri bu yıl 3,90 liraya satacaklarını açıkladı.
Akşam


Geri Dön