18 / 05 / 2024

Ankara-Sivas Demiryolu projesindeki 4 soru TBMM'de!

Ankara-Sivas Demiryolu projesindeki 4 soru TBMM'de!

Ankara-Sivas Demiryolu Projesine ilişkin çeşitli hususlar TBMM gündemine taşındı. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..



Ankara-Sivas Demiryolu projesindeki 4 soru TBMM de!

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Ankara-Sivas Demiryolu Projesindeki çeşitli hususlara ilişkin soru önergesi hazırladı. Gürer, sorularını Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a sordu.

 

Gürer'in soruları

 

1- Ankara-Sivas Demiryolu projesi Yerköy Sivas kesiminin ihale ve yapım işlerinde Sayıştay raporlarına yansıyan tespit edilmiş aksaklıklar giderilmiş midir?

 

2- Yerköy Sivas arası alt yapı işi maliyetinin toplam tutarı 1,3 milyar TL, sözleşme bedeli ise 839,7 milyon TL idi. Yüklenici yaklaşık maliyete göre daha düşük bir teklid verse de sözleşme bedeli kadar iş yapılmak suretiyle tadfiye edilmesine karar verip kalan işler yeniden ihale edilmiştir ve güzergah değişikliğine gidilmiştir. Güzergah değişikliği ile meydana gelen ek yük tutarı ne kadardır? Öngörülen kazı miktarı ile gerçekleşen kazı miktarı tutarı ne kadardır?

 

3- Projede değişikliğe kaç kez gidilmiştir? Yapılan yerlerde heyelan ve akmalar oluşmuş mudur?

 

4- Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Denetim Hizmetleri Başkanlığınca yürütülen inceleme tamamlanmış mıdır? İnceleme  sonucu başlatılan soruşturma var mıdır? Son durum nedir? 

 


 


Geri Dön