04 / 05 / 2024

Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'nda sona gelindi! Yarın açılıyor!

Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'nda sona gelindi! Yarın açılıyor!

Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'nın açılışında sona gelindi. İki il arasında demiryolu ile 12 saat olan seyahat süresini 2 saate düşürerek olan hat yarın açılıyor.



İSTANBUL-ANKARA HIZLI TREN ÇALIŞMALARINDA SON DAKİKA GELİMELERİ!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul -  Ankara  Hızlı Tren projesi ile ilgili açıklamalarda bnulundu.

"İstanbul-Ankara arası 80 dakika olacak" müjdesini yineleyen Bakan Karaismailoğlu,  Kadıköy'den Kızılay'a 80 dakika süre olacağına, 350 kilometre hız yapacağının vurgusunu yaptı.

Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı nda sona gelindi! Yarın açılıyor!

Bunun çok yüksek teknoloji getiren bir yatırım olduğunun da altını çizen Bakan Karaismailoğlu, projenin kazma vurulduktan sonra en geç 5 sene içinde tamamlanacağını belirtti.

Yeni Zigana Tüneli'nin de iftihar edecekleri bir proje olduğuna değinen Karaismailoğlu, açıklamasında "Tamamlandığında Avrupa'nın en uzun türeni dünyanın en uzun 3. tüneli olacak. 3 Mayıs'ta inşallah Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımıyla açılışını yapacağız" ifadelerine yer verdi.  Bakan Karaismailoğlu, Gayrettepe-Havalimanı Hattı'nın da Mayıs ayı içinde açılacağını söyledi. 

Ankara-Sivas hızlı tren seferlerinin açılmasına son 5 gün kaldı!

O iki şehir arası yolculuk 12 saat yerine 2 saate düşecek! Hızlı tren ne zaman açılacak!


Geri Dön