03 / 05 / 2024

Ankara-Sivas YHT projesi Sivaslıların gündeminde!

Ankara-Sivas YHT projesi Sivaslıların gündeminde!

Sivas Eşmebaşı Köyü'nde Ankara- Sivas arası hızlı tren yolu çalışması vatandaşları ikiye böldü. Evlerinin yanında çalışma yapılan vatandaşlar alternatif yol istedi. TCDD yetkilileri ise yol yerine alt geçit yapıldığını açıkladı.



Sivas'ın Eşmebaşı Köyü'nde yapımına başlanılan Ankara-Sivas YHT projesi köylüleri ikiye böldü. Projenin bir tarafında kalan 10 hanenin araç yolunda çalışmalar başlayınca köylüler alternatif yol isteğinde bulundu. 

Köyde esnaf olan Ahmet Ağca (40), kapanan yolları yerine yeni bir yol istediklerini belirtti. Ağca, "Ben tünel girişinin sol tarafındaki evlerden birinde oturuyorum. Buradan geçen, tünelin viyadük bitişi noktasında bir yol var. Hızlı tren çalışmasından dolayı bu yol kapanıyor. Ama bize bir alternatif sunulmadı" dedi.

Hızlı trenin geçeceği tünel girişinin yakınında oturan ve çalışmalar nedeniyle evinde hasar oluşan Şeref Bulut (50) ise "Bundan 3 yıl önce şantiye görevlileri ve jandarma geldi evimin fotoğraflarını çekti. Evimde hasar olunca çağırdığımda fotoğrafları kaybettiklerini söylediler. Biz de şimdi muhatap bulamıyoruz. Evin her yerinde çatlaklar oluştu. İşe başladıklarında buradaki telefon direklerini devirdiler, o günden beri telefonumuzu da kullanamıyoruz" şeklinde kouştu.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre TCDD yetkililerinden konu ile ilgili açıklama geldi. Yetkililer, köylülerin istediği gibi tren yolunun üzerinden bir köprü yapmanın mümkün olmadığını, yayalar için alt geçit yaptıklarını ifade etti. 


Geri Dön