28 / 04 / 2024

Ankara uluslararası fuar merkezinin imar çalışmaları tamamlandı!

Ankara uluslararası fuar merkezinin imar çalışmaları tamamlandı!

Esenboğa'ya yapılacak üçüncü piste bağlanacak merkezde, havacılık fuarları da (Air-Expo) düzenlenecek.ATO Başkanı Salih Bezci, 680 bin metrekarelik fuar alanının temelinin 15 gün içinde atılacağını söyledi



Ankara'nın uluslararası bir fuar merkezine sahip olması için imar ve mimari çalışmalar tamamlandı. 

Akyurt'ta yapılacak  Ankara  Fuar ve Kongre Merkezi'nin temeli 15 güne kadar atılacak. Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci, 680 bin metrekarelik fuar alanında imar planı değişikliklerinin yapıldığını ve projenin hazırlandığını açıkladı. 


İKİ AYRI KAPALI ALAN OLACAK

100 bin metrekarelik fuar alanı inşa edileceğini kaydeden Bezci, "40 bin metrekaresini idari binalar oluşturuyor. Fuar alanı, Ankara'nın ve sektörün gelişimine göre, 100'er bin metrekarelik iki ayrı kapalı alan daha inşa edilebilecek bir yapıya sahip. 15 güne kadar fuar merkezinin temelini atacağız" dedi. Fuar ve Kongre Merkezi'nin inşa edileceği arsanın Esenboğa Havalimanı'na 850 metre uzaklıkta bulunduğunu kaydeden Bezci, şunları söyledi: "Uluslararası fuar ve kongrelerin düzenleneceği bu merkezin havaalanına yakın olması da önemli. Esenboğa Havalimanı'na yapılacak yeni pistle birleştirilecek, uçak ve havacılık fuarları düzenlenecek. Ayrıca burada uçak bakım ve onarımları da yapılabilecek. Türkiye, sivil havacılık sektöründe üst seviyeli bir teknik altyapı, uçak mekanik sistem bakımı, arıza giderme, modernizasyon kapasitesine sahip bir ülke. Bunun yanı sıra işgücü maliyetlerinin düşüklüğü ile de tercih edilebilecek bir yer. Bu açıdan da fuar merkezimiz sadece fuar ve kongreleriyle değil, uçak bakımıyla da Ankara ekonomisine ivme kazandıracaktır." 124.750 metre kare açık sergileme alanı, 7.230 araçlık otopark, fuar yönetimine ait katlar, farklı büyüklere bölünebilir çok amaçlı toplantı ve konferans salonları, yiyecek, içecek ve restoran alanları, basın odası, VİP odaları ve fuar katılımcılarının kullanabileceği toplantı odaları ve servis mekanları bulunacak. 


KAMU VE ODALARIN ORTAKLIĞI

Ankara Uluslararası Fuarcılık ve Kongre Anonim Şirketi TOBB, Büyükşehir Belediyesi, Ankara Sanayi Odası, Ankara Ticaret Odası, Ankara Ticaret Borsası, Ankara Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birliği ve Akyurt Belediyesi'nin ortaklığıyla kuruldu. ATO, yüzde 20 hisseyle şirketin en büyük ortaklarından biri olarak dikkat çekiyor. 


Habertürk Ankara 


Geri Dön