28 / 04 / 2024

Ankara Valiliği'nden asbest açıklaması!

Ankara Valiliği'nden asbest açıklaması!

Yıkımı durdurulan eski Havagası Fabrikası’yla ilgili Ankara Valiliği dün bir açıklama yaptı. Açıklamada, halk sağlığını tehdit edecek bir durumun olmadığı kaydedildi.



Ankara Valiliği, Büyükşehir Belediyesi’nin 25 Şubat’ta yıkımına başladığı ancak meslek odalarının ‘asbest yayılıyor’ iddiasıyla itiraz ettiği ve yürütmeyi durdurma kararı aldığı eski Havagazı Fabrikası’ndaki asbest tartışmalarıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, Valilik tarafından temin edilen laboratuvar analiz sonuçlarının oluşturulan komisyon tarafından incelendiği belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:


NUMUNELER ALINDI

“Havagazı Fabrikası binası çevresinden ve tesis içerisinden, havadan ve topraktan alınan numunelerin analiz sonuçları değerlendirilmiş, henüz yıkımı yapılamamış binada asbest varlığı görülmüş ancak havada asbest yayılımının söz konusu olmadığı belirlenmiştir. Elde edilen veriler ışığında, hâlihazırda halk sağlığını tehdit edecek bir durum olmadığı anlaşılmıştır. 


VALİLİK DENETLEYECEK

Bundan sonraki süreçte, asbest içerdiği anlaşılan, yıkımı yapılmamış yapıların mevzuata ve teknik kriterlere uygun şekilde ilgili kurumların ve Valiliğimizin denetiminde yıkımı sağlanıp, atık yönetimi kontrollü olarak yapılacaktır. Alınacak numunelerle de çevreye olabilecek tüm etkileri izlenecektir.”


Hürriyet 


Geri Dön