03 / 05 / 2024

Ankara Yenimahalle ve Keçiören'deki askeri lojmanlar kullanılamaz halde!

Ankara Yenimahalle ve Keçiören'deki askeri lojmanlar kullanılamaz halde!

Ankara’nın Yenimahalle ile Keçiören İlçeleri sınırı olan Yahya Kemal Caddesi üzerinde bulunan onlarca blok ve yüzlerce dairelik askeri lojmanların uzun yılların verdiği yıpranma sebebiyle kullanılamaz hale geldiği bildiriliyor



Ankara’nın Yenimahalle ile Keçiören İlçeleri sınırı olan Yahya Kemal Caddesi üzerinde bulunan onlarca blok ve yüzlerce dairelik askeri lojmanların uzun yılların verdiği yıpranma sebebiyle kullanılamaz hale geldiği bildiriliyor.


DAİRELERİN YARISI BOŞ

Buna rağmen birçok askeri personel, aileleriyle birlikte lojmanlarda oturmaya devam ediyorlar. Gazetemize konuşan bir personelin hanımı, bloklardaki dairelerin yarısının boş olduğu bilgisini verdi.


ÇÖZÜM:  TOKİ  USULÜ YENİDEN YAPILAŞMA

Site sakinleri artık eskiyen binalara tadilat yaptırmanın ekonomik olmadığını söylerken, bölge için en iyi çözümün yeni binalar yapılarak askeri personel ve vatandaşlara TOKİ usulü satılması olacağını söylüyorlar.


“GETTOLAŞMA ÖNLENSİN”

Asker aileleri ayrıca, kendilerinin halktan kopuk bir getto hayatı sürdükleri yönündeki değerlendirmelere de dikkat çekerek, yeni evlerin vatandaşlar ile askeri personel arasında ayrım yapmadan satılmasını öneriyorlar. 

Yeni Akit/Sinan Yavuzoğlu


Geri Dön