01 / 07 / 2024

Ankara'da 2 bin 480 projeye 14 milyar ödendi!

Ankara'da 2 bin 480 projeye 14 milyar ödendi!

Ankara İl Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı. Ankara İl Koordinasyon Kurulu 2014 Yılı 1. Dönem Değerlendirme Toplantısı, Vali Alâaddin Yüksel başkanlığında İl Genel Meclisi Salonu'nda yapıldı.



 Ankara İl Koordinasyon Kurulu 2014 Yılı 1. Dönem Değerlendirme Toplantısı, Vali Alâaddin Yüksel başkanlığında İl Genel Meclisi Salonu'nda yapıldı. Toplantıya; Büyükşehir Belediyesi, üniversiteler, kamu kurum ve kuruluşları il ve bölge müdürleri, ilçe kaymakamları, ilçe ve belde belediye başkanları, İl Genel Meclisi üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilciler katıldı. 


Vali Yüksel, açılışta yaptığı konuşmada, 2013 yılını başarılı geçirdiklerini belirterek, 2014 yılında daha tempolu ve sonuç alıcı çalışmalar beklediğini söyledi. 


31 Aralık 2013 tarihi itibariyle yatırımcı kuruluşlardan alman izleme raporlarına göre, ilde uygulanan toplanı proje sayısının 2 bin 488 olduğunu anlatan Vali Yüksel, projelerin toplam bedelinin 13,79 milyar ve fiili ödeneğinin 4,66 milyar lira olduğunu belirterek, bu ödeneklerden dönem içerisinde 4,65 milyar lira nakdi harcama gerçekleştiğini bildirdi. 


Vali Yüksel, 2013 yılında en fazla yatırım yapılan alanlar arasında; 1071 projeyle eğitim, 410 projeyle ulaştırma sektörü, 260 projeyle tarım sektörü, 26 projeyle sağlık sektörü ve 18 projeyle turizm sektörünün ilk beş sırada yer aldığını kaydetti. 


Vali Yüksel konuşmasında; kamu kurum ve kuruluşlarında hizmet kalitesinin yükseltilmesini ve hizmet standartları tablolarının da yeniden gözden geçirilmesini, hizmetlerin sunumunda açık, katılımcı ve hesap verebilirlik ilkelerinin uygulanmasını, Ankaralıya güvenen ve saygı duyan, Devleti ile milletini kucaklaştıran hizmet anlayışının esas" vurgusunu yaptı. 


Vali Yüksel konuşmasına devamla; kamu yatırımları uygulamasında zamanı, insan ve ödenekleri iyi yönetmelerini, yatırımları disiplin içerisinde yürütmelerini, ödeneği bulunmayan hiçbir işe başlamamalarını ve programlı işlerde de ödenek üstü harcamanın, gerekçesi ne olursa olsun, yapılmamasını istedi. 

Toplantıda, daha sonra yatırımcı kuruluşların daire amirleri tarafından yatırımlara ilişkin sunum yapıldı. 


Anadolu


Geri Dön