28 / 04 / 2024

Ankara'da 29 yıllık mesire yeri işletmesi 12 Mart'ta ihaleye çıkıyor!

Ankara'da 29 yıllık mesire yeri işletmesi 12 Mart'ta ihaleye çıkıyor!

Ankara Etimesgut 'ta bulunan mesire yerinin 29 yıllık işletmesi Ankara Orman İşletme Müdürlüğü tarafından ihaleye çıkıyor. Mesire yerinin ihalesi 12 Mart 2015 günü yapılacak.



Ankara Orman İşletme Müdürlüğü Etimesgut'ta bulunan mesire yerinin 29 yıllık işletmesini ihaleye çıkarıyor. İki yıllık işletme kira bedeli muhammen 123 bin 600 TL olan mesire alanının ihalesi 12 Mart 2015'te yapılacak.


40,3 hektar alana sahip mesire yeri, Etimesgut Yapracık'ta yer alıyor. Kapalı teklif usulü ile yapılacak olan İhalenin geçici teminat bedeli 12 bin 360 TL.


Kapalı teklif usulü ile ihale edilecek olan mesire yeri 40,3 hektar alana sahip. Söz konusu yer Etimesgut Yapracık'ta yer alıyor.


İhalesi; 12 Mart 2015 günü saat 14:30'da,  Ankara  Orman İşletme Müdürlüğü İdare Binası Toplantı Salonu'nda, kapalı teklif usulü ile yapılacak. 


İhale ilanı:


ANKARA ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN


MüdürlüğümUz, ANKARA Orman İşletme Şefliği Amenajman Planı 330 nolu bölme içerisinde kalan ve 40,3 Ha alanı bulunan Çaldağı B tipi Mesire Yeri işletme hakkının 29 yıllık süre için kiraya verilmesi işi, 2886 Sayılı Devlet İhale Kanun ile bu kanunu hükümlerine göre hazırlanan "Döner Sermayeli Kuruluşlar İhale Yönetmeliği" 29-a maddesi uyarınca Kapalı Teklif (Artırma) usulü ile ihale edilecektir. İhaleye ilişkin ayrıntılı bilgiler aşağıda yer almaktadır.  


İDARENİN:


Ceyhun Atuf Kansu Cad. No : 142 Balgat / Ankara : 312 296 39 63 /312 296 39 53 : [email protected] 


2.İHALEYE KONU MESİRE YERİNİN 



Niteliği:Orman (Devletin hüküm ve tasarrufu altındaki yer)


İli:Ankara


İlçesi:Etimesgut


Köyü/ Mahalle Mevkii: Yapracık


Yüzölçümü: 40,3 Ha.


Muhdesatı 

İşletme Hakkı Kira Süresi:29 (yirmidokuz) Yıl

a) İşin Niteliği, Nev'i ve Miktarı(Fiziki)

: 1 Adet B Tipi Mesire Yeri ve Muhtesatı işletme hakkının, 5192 sayılı kanunun maddesi ile değişik 6831 numaralı Orman Kanununun 17. Maddesi ile aynı kanunun 4.maddesi ile değişik, 6831 Sayılı Orman Kanununun Ek 8.maddesi gereği kiraya verilmesi. 

 


a) Tahmin edilen ilk yıl işletme hakkı kira bedeli: 123.600,00 TL 

b) Geçici teminat miktarı:12.360,00 TL(Tahmin edilen bedelin % 10'u )



4. İHALENİN:

a) Yapılacağı yer : ANKARA Orman İşletme Müdürlüğü İdare Binası Toplantı Salonu

b) Tarih ve saati : 12.03.2015 - 14:30


5. İSTEKLİLERİN İHALEYE KATILABİLME ŞARTLARI VE YETERLİK KRİTERLERİ İLE İSTENİLEN BELCELER:


1- İsteklinin gerçek kişi olması halinde T.C. vatandaşı olmak, tüzel kişi olması halinde ise T.C. kanunlarına göre Türkiye'de kurulmuş tüzel kişiliğe haiz olmak.

2- Kanuni ikametgah sahibi olmak.

3- Türkiye'de tebligat için adres göstermek.

5- Ticaret ve Sanayi Odasına kayıtlı olduğuna dair belge vermek:

5-a) Gerçek kişi olması halinde ilgisine göre, ticaret ve sanayi odası veya esnaf sanatkar siciline kayıtlı olduğunu gösterir belge getirmek.

5-h ı Tüzel kişi olması halinde; ticaret ve sanayi odasından ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış, tüzel kişiliğin sicile kayıtlı olduğuna dair belge ile Ticaret Sicil Gazetesinin suretini getirmek.

5-c) Ortak girişim olması halinde, ortak girişimi oluşturan gerçek veya tüzel kişilerin her birinin (a) ve (b)'deki esaslara göre temin edecekleri belgeyi, istekli şirket ise: Şirket ortaklarının hisse durumlarını ve görevlerini belirten kanıtlayın belgelerden (Ticaret Sicil Gazetesi, Ticaret Sicil Memurluğundan alınmış belge, Şirket Ana Sözleşmesi) herhangi birini vermek.

5- d) İhaleye katılmak isteyen anonim şirketler için Türk Ticaret Kanunu'nun 329. Maddesi, limited şirketler için 573. Maddesi kapsamında olma şartı aranır.

6- İmza sirküleri vermek:

6-a) Gerçek kişi olması halinde noter tasdikli imza sirküleri vermek.

6-b) Tüzel kişi olması halinde, tüzel kişiliği temsilen ihaleye katılan yetkilinin noter tasdikli imza sirkülerini vermek.

6- c) Ortak girişim olması halinde ortak girişimi oluşturan gerçek kişi veya tüzel kişilerin her birinin (a) ve (b) fıkralarındaki esaslara göre temin edecekleri belgeleri getirmek.

7- İstekliler adına vekaleten ihaleye iştirak ediliyorsa; istekli adına teklifte bulunacak kimselerin vekaletnameleri ile vekaleten iştirak edenin noter tasdikli imza sirkülerini vermek.

8- İsteklilerin ortak girişim olması halinde bu şartnameye ekli örneğe uygun ortak girişim beyannamesi ile ortaklarca imzalı ortaklık sözleşmesini vermesi (İhale üzerinde kaldığı takdirde noter tasdikli ortaklık sözleşmesi verilir). Ayrıca grubun bütün ortakları İDARE ile yapacakları ihale sözleşmesini şahsen veya vekilleri vasıtasıyla imzalarlar.

12- İhaleye ait şartname ve eklerini satın almak (dekont veya makbuz ile belgelendirilecektir).

13- İstekliler, yukarıda sayılan belgelerin aslını veya noter tasdikli suretini vermek zorundadır.

14- Şekli ve içeriği bu şartnamede belirlenen teklif mektubu vermeleri,

15- Şekli ve içeriği bu şartnamede belirlenen geçici teminatı yatırmış olmaları şarttır.

I


6. İHALEYE AİT ŞARTNAME VE EKLERİHHALE DOKÜMANI):

İhale Şartnamesi ve ekleri(thale dokümanı) idarenin adresindeki İhale Biriminde görülebilir ve 100,00 TL karşılığı aynı adresten temin edilebilir. İhaleye teklif verecek olanların, İhale Şartnamesi ve eklerini( İhale dokümanı) satın almaları zorunludur. İstekliler, ihale dokümanının satış bedelini, ANKARA Orman İşletme Müdürlüğü' nün veznesine ya da Ankara Orman İşletme Müdürlüğü'nün Ziraat Bankasının Kamu Girişimci Şubesindeki IBAN TR **********************12 numaralı hesabına yatıracaklardır.


7. TEKLİFLERİN SUNULMA SEKLİ:

7.1. Teklifler yazılı olarak yapılır.Teklif mektubu, bir zarfa konulup kapatıldıktan sonra zarfın üzerine isteklinin adı, soyadı ve tebligata esas olarak göstereceği açık adresi yazılır.Zarfın yapıştırılan yeri istekli tarafından imzalanır veya mühürlenir. Bu zarf geçici teminata ait ANKARA Orman İşletme Müdürlüğü Döner Sermaye Saymanlığı Birimi alındı makbuzu veya banka teminat mektubu ile ilgili ihale evrakları ikinci zarfa (Dış zarf) konularak kapatılır. Dış zarfın üzerine isteklinin adı ve soyadı veya tüzel kişi unvanı, tebligata esas olarak göstereceği açık adresi, teklifin hangi işe ait olduğu yazılır. Zarfın yapıştırılan yeri istekli tarafından imzalanır veya kaşelenir/mühürlenir.

7.2. Teklifler, 12.03.2015 Perşembe günü saat 14:30 a kadar sıra numaralı alındılar karşılığında, idarenin adresindeki İhale Komisyonu Başkanlığına teslim edilir. Alındı numarası zarfın üzerine yazılır. Bu saatten sonra verilen teklifler kabul edilmez ve açılmadan istekliye iade edilir.

7.3. Teklifler iadeli taahhütlü olarak posta ile gönderilemez.

7.4. İstekliler tekliflerini, "Tahmin edilen ilk yıl işletme hakkı kira bedeli" üzerinden artırma yapmak suretiyle vereceklerdir. Bu ihalede uygun bedel; Tahmin edilen ilk yıl işletme hakkı kira bedelinden aşağı olmamak üzere, teklif edilen bedellerin en yükseğidir.

7.5. Komisyon başkanlığına verilen teklifler, herhangi bir sebeple geri alınamaz ve değiştirilemez.

8. İhale Komisyonu gerekçesini belirtmek suretiyle ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir. Komisyonların ihaleyi yapmama kararı kesindir.

İLAN OLUNUR.



İhale dosyası için tıklayın


Geri Dön